Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  12.12.2014, 11:45h


„Božićna priča”

 

Vrijeme došašća i Božića po mnogima je najljepše vrijeme u godini pa nije čudo da se svake godine sve ranije uvlači u naš kalendar. Vrijeme dobrih djela, druženja, pjevanja, ukrašivanja, darivanja i čestitanja i djelatnici Javne ustanove „Nacionalni park Krka” žele provesti u ozračju radosnog duha Božića. Stoga smo i ove godine pripremili edukativnu i veselu „Božićnu priču”, koju ćemo ispričati djeci u Skradinu, Drnišu i Kninu (15. – 17. prosinca 2014.).

„Božična priča” započinje svoj put 15. prosinca u Drnišu, u ispostavi JU “Nacionalni park Krka”, za djecu Dječjeg vrtića iz Drniša, sutradan je u Kninu, u prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej, a 17. prosinca u Skradinu, u ispostavi JU “Nacionalni park Krka”, za djecu trećeg razreda OŠ Skradin.

Veseli program započet će prigodnom radionicom izrade snjegovića kao simbola zime i njenih radosti. Snjegoviće će djeca izraditi od rabljenih odjevnih predmeta, ukrasiti ih i ponijeti kući za uspomenu. Cilj radionice je da  djecu nauče da određeni rabljeni predmeti mogu ponovno iskoristiti u različite svrhe, da umjesto potrošačkih navika trebaju razvijati svoju kreativnost i maštu, potrebnu za njihov zdrav razvoj.

Ove godine blagdanski ugođaj donijet će nam i božićna vila, koja će djeci pročitati prigodnu priču i facepainting metodom oslikati ih ukrasima koji asociraju na Božić i zimu. Program će biti ispunjen veselim blagdanskim ozračjem, s ponekim ugodnim iznenađenjem.

Sretan Božić i vesele blagdane uz „Božićnu priču” želi vam Javna ustanova „Nacionalni park Krka”!