Posjećivanje


Koje je najbolje vrijeme za posjet NP „Krka“?

 • NP „Krka“ otvoren je za posjećivanje tijekom cijele godine. Svako godišnje doba po nečemu je posebno. Proljeće i jesen preporučujemo zbog ugodnih temperatura, živosti biljnoga i životinjskog svijeta i uživanja u svladavanju poučno-pješačkih staza i biciklističkih ruta. Tijekom zime, dok vegetacija spava, do izražaja dolazi obilje vode, ali i geomorfološki oblici stijena i sedre. Ljeti je vegetacija najbujnija, gastronomska ponuda, s obiljem plodova, najbolja, ali je i broj posjetitelja najveći.

Mogu li s jednodnevnom ulaznicom kupljenom za Skradinski buk posjetiti druge lokalitete?

 • Da, jednodnevna ulaznica omogućuje jednokratan posjet svim kopnenim lokalitetima u Parku u istom danu.

Koja je razlika između ulaznice za cijeli Park i ulaznice Roški slap/Kistanje, Manojlovac, Burnum, Eko kampus „Krka“ u Puljanima?

 • Ulaznica za cijeli Park obuhvaća posjet Skradinskog buka i svih ostalih kopnenih lokaliteta u Parku u jednom danu.
 • Ulaznica Roški slap / Kistanje, Manojlovac, Burnum, Eko kampus „Krka“ u Puljanima obuhvaća posjet navedenih lokaliteta, ali ne obuhvaća posjet Skradinskog buka.

Ako na Skradinski buk dođem kroz ulaz Lozovac, mogu li se na njega vratiti brodom iz Skradina? I obratno?

 • Ne, jednodnevnu ulaznicu može se za pojedini lokalitet iskoristiti samo jednom u istom danu.

Mogu li na svim ulazima kupiti ulaznicu za cijeli Park?

 • Da, na svim ulazima i recepcijama, osim ulaznice samo za taj lokalitet, može se kupiti i jednokratna ulaznica za posjet svim lokalitetima NP „Krka“ u jednom danu, koja uključuje i taj lokalitet.

Uključuje li ulaznica za NP „Krka“ vožnju brodom?

 • Jednokratna ulaznica za NP „Krka“ uključuje prijevoz brodom od Skradina do Skradinskog buka. Izleti brodom prema Visovcu, Roškom slapu, Torku, manastiru Krka i srednjovjekovnim utvrdama Nečven i Trošenj dodatno se naplaćuju prema redovitom cjeniku.

Vozi li isti brod od Skradina do Roškog slapa?

 • Ne, zbog sedrenih barijera plovidba rijekom Krkom odvija se u etapama. Brod vozi od Skradina do Skradinskog buka, odakle polaze izletnički brodovi za Visovac, Roški slap i Torak (Čikola). Od Roškoga slapa brod vozi do manastira Krka.

Mogu li vožnju brodom rezervirati unaprijed ili kartu za izlet brodom kupiti on-line?

 • Ne, izlet brodom može se rezervirati samo na licu mjesta, tj. u NP „Krka“. Isto tako, karta za izlet brodom može se kupiti jedino u Parku.

Dajete li obiteljsku ili godišnju ulaznicu?

 • Usluga Kluba prijatelja Krke omogućuje da Park posjećujete cijelu godinu. Ulaznica vrijedi godinu dana od dana kupnje.

Postoje li akcijske cijene ulaznica?

 • Sudjelovanje na manifestaciji Krkino kulturno ljeto besplatno je. Dok traje akcija Vikend u prirodi, u proljeće, ulaznice se nude po promotivnoj cijeni. Na uskrsni ponedjeljak posjet Skradinskom buku besplatan je za hodočasnike do početka mise. Drugog i petnaestog kolovoza posjet otočiću Visovcu besplatan je za hodočasnike.

Može li se otok Visovac posjetiti za vrijeme blagdana?

 • Na Gospu od Anđela, 2. kolovoza, i na Veliku Gospu, 15. kolovoza, otok Visovac posjećuju samo hodočasnici. Tih dana nisu organizirani izleti za posjetitelje.

GPS navigacija nije me dovela do ulaza u Park, već do poljskih putova. Kako da nađem recepciju?

 • Prilikom dolaska u NP „Krka“ trebate pratiti turističko-informativnu signalizaciju, uz pomoć koje se lako dolazi do svih lokaliteta otvorenih za posjećivanje. Unutar Parka krećite se samo stazama uređenim za posjetitelje i pratite postavljenu signalizaciju.

Naplata ulaznica


Kako ulaznicu mogu platiti?

 • Ulaznicu možete platiti gotovinom, u eurima, i kreditnim karticama svih vrsta. Karticama se ne može plaćati na prodajnim mjestima Remetić (Visovac), Oziđana pećina, Burnum i Manojlovački slap.

Imam li kao student popust na ulaznicu?

 • Studenti ulaznicu mogu kupiti po povoljnijoj cijeni, uz predočenje studentske iskaznice (bilo kojega od svjetskih sveučilišta).

Imaju li novinari popust preko press ulaznica?

 • JU „NP Krka“ nema press ulaznica. Novinari koji imaju potrebu za fotografiranjem ili snimanjem u Parku moraju se najaviti najmanje tri radna dana prije dolaska kako bi se njihov zahtjev razmotrio i donijelo potrebno Rješenje za fotografiranje ili snimanje.

Dodatne usluge


Gdje se mogu parkirati za posjet Skradinskom buku? Koliko se plaća parkiranje?

 • Na Lozovcu, glavnom ulazu u Nacionalni park „Krka“, postoji parkiralište za posjetitelje NP „Krka“, na kojemu je parkiranje besplatno. U gradu Skradinu, odakle polazi brod za Skradinski buk, parkirna su mjesta u privatnom vlasništvu i naplaćuju se.
 • Na ostalim ulazima i lokalitetima u Nacionalnom parku „Krka“ posjetiteljima su dostupna besplatna parkirna mjesta.

Zašto, uz naplatu ulaznice, posebno naplaćujete korištenje toaleta u Parku?

 • Korištenje toaleta na području Parka kojima upravlja JU „NP Krka“ ne naplaćuje se.
 • Na Skradinskom buku, u blizini etno-sela i Carskog vidikovca, postoji besplatan toalet za sve posjetitelje.
 • Toaletom u podnožju Skradinskog buka, čije se korištenje naplaćuje, ne upravlja JU „NP Krka“.

Zašto se cijene hrane i pića u ugostiteljskim objektima u Parku razlikuju?

 • Većina ugostiteljskih objekata u Parku u privatnom je vlasništvu ili je data u koncesiju. Na cijene utječu vrsta ponude, pristupačnost dostave, porijeklo hrane (npr. skuplja je ako potječe iz ekološkog uzgoja i ako je i pripremljena na samoj lokaciji) itd.

Aktivnosti u NP „Krka“


Smijem li se kupati u NP „Krka“?

 • Kupanje je dopušteno samo na označenim lokacijama na Roškom slapu, Stinicama i Pisku od 1. lipnja do 30. rujna, uz osobnu odgovornost i ovisno o vremenskim uvjetima i vodostaju rijeke. Kupanje izvan označenih mjesta i tih datuma nije dopušteno.

Smijem li skakati sa slapova i kupati se uz drvene mostiće?

 • Ne, kupanje izvan označenih mjesta nije dopušteno. Skakanje sa slapova ili s mosta zabranjeno je.

Kome se obratiti za vodiča u Parku?

 • U NP „Krka“ postoje vodiči posebno obučeni za vođenje po Parku. Usluga se prethodno mora dogovoriti i rezervirati a naplaćuje se prema redovitom cjeniku. Upit možete poslati na info@npk.hr

Mogu li Krkom ploviti kanuom ili kajakom?

 • Ne, u NP „Krka“ to nije dopušteno.

Za posjetitelje s psima


Smiju li osobe s psima ući u Park i gdje se smiju kretati?

 • Psima je dopušten ulazak u Park u pratnji vlasnika, s tim da cijelo vrijeme moraju biti na povodcu. Nije im dopušten ulazak na otok Visovac. Na područje manastira Krka posjetitelji mogu dovesti pse, ali ne i u unutrašnji prostor samog manastira.

Ostala česta pitanja


Kakva je obuća potrebna za obilazak Parka?

 • Za siguran obilazak Parka preporučujemo kvalitetnu obuću, slojevitu odjeću i dovoljnu količinu vode. Prilikom obilaska Parka naići ćete na različite podloge, od drvenih staza i mostića, preko brodova do makadama i asfalta.

Mogu li se prilikom izleta na Roški slap zadržati dulje od vremena predviđenog za obilazak i vratiti se sljedećim brodom?

 • Vrijeme predviđeno za obilazak dostatno je za obilazak većeg dijela Roškoga slapa. Zbog rezerviranih sjedala i ograničenog broja mjesta, nije moguće planirati dolazak i odlazak dvama različitim brodovima. Zbog sigurnosti posjetitelja i validacije karte, potrebno je koristiti uslugu jednog te istog broda za trajanja izleta. Uz to, zbog sigurnosti plovidbe i radi poštivanja plovidbenog reda, putnici ne smiju kasniti na brod.

Smijem li slobodno fotografirati ili snimati u NP „Krka“?

 • Za osobne potrebe, da. Također, u NP „Krka“ dopušteno je snimanje i fotografiranje prirodnih ljepota i kulturnopovijesne baštine Republike Hrvatske u promotivne svrhe. Da biste mogli snimati/fotografirati u NP „Krka“, potrebno je od Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ dobiti Rješenje o snimanju/fotografiranju na temelju pisanog zahtjeva, koji treba podnijeti najmanje tjedan dana prije snimanja.

Mogu li nakratko i samo za osobne potrebe koristiti dron?

 • Korištenje drona u NP „Krka“ nije dopušteno.

Postoje li mjesta predviđena za odlaganje prtljage?

 • U Parku ne postoje mjesta predviđena za odlaganje i pohranu osobnih stvari.

U Parku sam izgubio osobne stvari. Kome da se obratim za pomoć?

 • U slučaju gubitka osobnih stvari treba se odmah obratiti najbližem djelatniku JU „NP Krka“ za pomoć. Ako gubitak osobnih stvari primijetite tek nakon izlaska iz Parka, pošaljite upit na info@npk.hr.

Mogu li u Parku rezervirati smještaj?

 • U Nacionalnom parku „Krka“ omogućen je smještaj organiziranim grupama u okviru studijskih posjeta, terenske nastave, kongresa i drugih kulturnih, znanstvenih, edukativnih ili volonterskih programa. Cijene usluga navedene su u cjeniku.

Gužva je na recepcijama u Skradinu i na Lozovcu. Što da radim?

 • Kupnja ulaznice on-line znatno skraćuje vrijeme čekanja. Posjetitelj s on-line ulaznicom ne čeka na recepciji, već se odmah upućuje na pristanište u Skradinu ili na autobusno stajalište na Lozovcu. Uz to, na Skradinski buk može se izravno doći pješačkom stazom Lozovac – Skradinski buk i pješačko-biciklističkom stazom Skradinski most – Skradinski buk.

Zašto ne zabranite prometovanje automobilima i kamionima preko mosta na Roškom slapu?

 • Prometovanje mostom na Roškom slapu nije u nadležnosti Javne ustanove „Nacionalni park Krka“. Kao jedan od četiriju prijelaza preko rijeke Krke, taj je prijelaz strateški važan pa do iznalaženja sigurnije i prihvatljivije trase ostaje jedino moguće rješenje. Zbog nedostatne širine mosta, nije moguće posebno ograditi pješačku zonu, stoga posjetitelje upućujemo na pješački most preko Ogrlica.

Može li mi netko pružiti prvu pomoć ako se ozlijedim?

 • Ako se posjetitelj ozlijedi u Parku, treba se odmah javiti najbližem djelatniku JU „NP Krka“, koji će pozvati nadležnu službu. Sve recepcije, suvenirnice, brodovi, automobili i ispostave imaju kutije prve pomoći, koje mogu poslužiti dok ne dođu djelatnici hitne medicinske pomoći (ljeti oni dolaze iz Skradina). Djelatnici Parka na Skradinskom buku obučeni su za rad s defibrilatorom.

Imate li punionice za električne automobile?

 • Da, punionice za električne automobile nalaze se na Lozovcu (donji tok Krke) i Laškovici (srednji tok Krke).
109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content