Zašto volontirati u Nacionalnom parku „Krka“?

Kroz program volontiranja u Nacionalnom parku „Krka“ potiče se razvoj temeljnih vrijednosti kao što su zaštita prirode i okoliša, solidarnost, tolerancija i zajedništvo, a ujedno se uživa u prirodnim ljepotama i međusobnom druženju.

Volonterski programi koje organizira Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ provode se u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima, modernom interpretacijsko-edukacijskom i volonterskom središtu. Volonteri nove vještine i znanja stječu kroz razne aktivnosti, sustavnu edukaciju i rad sa stručnim službama Parka.

Volontiranje može biti organizirano kao jednodnevna aktivnost, a može trajati i do deset dana.

Dok se odvija volonterski program volonterima su u Eko kampusu „Krka“ osigurani smještaj u hostelu, hrana i prijevoz, a u slobodno vrijeme zabavni programi: društvene igre, natjecanja, team building.

Nakon završenog programa volonteri dobivaju potvrdu o volontiranju u kojoj su navedene sve aktivnosti i edukacija koju su prošli za vrijeme boravka. Ako smo vas zainteresirali za volontiranje, kliknite na prijavnicu: Prijavnica za volontere

volunteer in the krka np

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  04/10/2023
Prvi ovogodišnji volonteri u Nacionalnom parku „Krka“ – čuvari staništa autohtonih vrsta

Prvi volonterski program u 2023. u NP „Krka“, Čuvar staništa autohtonih vrsta, održan je od 1. do 10. rujna. Program je okupio predane volontere i stručnjake, a za cilj je imao suzbijanje pajasena, invazivne strane vrste, i promicanje svijesti o očuvanju prirodne baštine.

  04/05/2023
Volonterski program „Čuvar staništa autohtonih vrsta“

Prvi volonterski program koji će se u 2023. održati u Nacionalnom parku „Krka“ jest Krkin čuvar staništa u sklopu projekta LIFE CONTRA Ailanthus, u kojemu je JU „NP Krka“ partner, a financiran je kroz Program LIFE

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content