Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  11.02.2015, 08:04h


Predstavljanje Nacionalnog parka „Krka“ na turističkim sajmovima

Svake godine predstavnici Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ posjećuju domaće i inozemne turističke sajmove s ciljem atraktivne prezentacije prirodnih i kulturnih ljepota Parka kroz interakciju s posjetiteljima.

Tako su od 30.10. – 2.11.2014. sudjelovali na najvećem svjetskom sajmu arheologije i turizma „Borsa mediterranea del turismo archeologico“ u talijanskom gradiću Paestumu u regiji Kampanija. Sajam godišnje posjeti preko 150 izlagača iz 30-ak zemalja, a sastoji se od izložbenog i konferencijskog dijela. Djelatnici Nacionalnog parka „Krka“ na sajmenom su dijelu predstavili publikaciju o rimskim imperatorima i vojnicima „Burnum – Imperatores militesqui“ i u skladu s temom opremili štand, dok su na konferencijskom dijelu održali predavanje na talijanskom jeziku „Burnum – 12 godina poslije“. Sudjelujući na ovom sajmu NP „Krka“ promovira Burnum među vodećim arheološkim destinacijama diljem svijeta, a sajam je izvanredna prilika za promociju cjelokupne arheološke i kulturnopovijesne baštine Nacionalnog parka „Krka“.

Jedan od vodećih sajmova kada se radi o općoj i kamp ponudi je „Vakantiebeurs Utrecht“ u Nizozemskoj (13. – 18.1.2015.) koji svake godine posjeti preko 100 000 Nizozemaca koji su, prema statistikama Ministarstva turizma, rastući posjetitelji u Hrvatskoj. Predstavnici Nacionalnog parka „Krka“ na izložbenom štandu predstavili su bajkoviti gornji tok rijeke Krke, lokalitete od Roškog slapa pa do rimskog vojnog logora Burnum.

Naši susjedi Slovenci česti su gosti Nacionalnog parka „Krka“, što ih čini boljim poznavateljima a time i zahtjevnijim posjetiteljima, pa su im djelatnici Javne ustanove na turističkom sajmu „Alpe Adria“, koji se u Ljubljani održao od 28. – 31. siječnja 2015., predstavili novi turistički katalog Nacionalnog parka „Krka“, ali i savjetovali koje manje poznate dijelove pejsaža uz Krku mogu posjetiti. S predstavnicima Turističke zajednice Šibensko – kninske županije, djelatnici Javne ustanove „NP Krka“ predstavili su se i na „Ferien Messe“ sajmu koji se sredinom siječnja 2015. održao u Beču, a specijaliziran je za destinacije koje nude aktivni turizam, pješačenje, biciklizam i odmor s djecom.

Djelatnici Nacionalnog parka „Krka“ posjetiteljima predstavljaju Park na raznolik i kreativan način kroz 3D projekciju filmova, zanimljive odore i nošnje, ali i nagradne igre. Tako će posjetitelji pojedinih sajmova svoje podatke ispisivati na maskotu šišmiša, a potom će iz nastale baze podataka biti izvučeno pet sretnih dobitnika besplatnog ulaza u Park za dvije osobe.

Od sajmova koji slijede, Nacionalni park „Krka“ predstavit će se na „Holiday world“ sajmu koji se od 19. – 22. veljače održava u Pragu, zajednički nastupiti s predstavnicima Šibensko – kninske županije na „SITC“ sajmu u Barceloni u travnju, te s kolegama iz hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode na Place2go, „Međunarodnom sajmu turizma u Zagrebu“ od 13. – 15. ožujka ove godine. U studenom 2015. godine na sajmu u Paestumu bit će predstavljena nova publikacija o opremi i životu burnumskog vojnika.