Volonterski centar Titius suvremeni je polivalentni objekt s potpuno opremljenim laboratorijem za prirodoslovce i arheologe i smještajnim kapacitetom hostelskog tipa za trideset i osam osoba. Ime Titius nosi prema antičkom nazivu za rijeku Krku. U neposrednoj blizini Eko kampusa „Krka“, na razdjelnici ilirskih plemena, nalazio se logor rimske vojske.

U prizemlju se nalazi laboratorij, na prvom katu dnevni boravak sa standardnim sobama i sobama za osobe s invaliditetom, a na drugom katu sobe s kupaonicom. U sklopu volonterskog centra uređeni su blagovaonica i Internet kafe, kao prostor za opušteno međusobno druženje posjetitelja, ali i sa stručnim zaposlenicima Eko kampusa „Krka“. Blagovaonica služi i za prehranu organiziranih grupa smještenih u volonterskom centru i kao prostor za okrjepu (bez pripreme hrane) ostalim grupnim i individualnim posjetiteljima Kampusa. U novoizgrađenoj pomoćnoj zgradi nalazi se sanitarni čvor za posjetitelje.

Kako mu samo ime govori, volonterski centar namijenjen je volonterima, istraživačima, studijskim grupama, znanstvenicima i umjetnicima, odnosno svima onima koji su zainteresirani za proučavanje raznolikog ekosustava zaštićenog područja. Pojedinci se mogu uključiti u aktivnosti u zaštićenom području kroz volonterske programe za tekuću godinu.

Cijene usluga volonterskog centra navedene su u cjeniku.

 

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content