Eko kampus „Krka“ u Puljanima posjetiteljski je centar edukativnog karaktera s prihvatnim kapacitetima. Zgrade nekadašnjeg vojnog kompleksa preuređene su i prenamijenjene, u okviru projekta Nepoznata Krka – skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke, u moderno interpretacijsko-edukacijsko i volontersko središte. Kampus je namijenjen djeci, studentima, volonterima, istraživačima, odnosno onim posjetiteljima koji su zainteresirani za detaljnije upoznavanje bogate prirodne i kulturnopovijesne baštine Nacionalnog parka „Krka“.

Kompleks se sastoji od Arheološke zbirke, u kojoj su izloženi predmeti pronađeni u iskapanjima na području rimskog vojnog logora Burnuma, Hrama prirode, prirodoslovne zbirke u kojoj je prezentirana bogata prirodna baština zaštićenog područja, Laboratorija prirode, edukacijskog centra za djecu osnovnoškolskog uzrasta, Škole u prirodi (amfiteatra), edukacijskog prostora na otvorenom, Volonterskog centra, istraživačkog centra sa smještajnim kapacitetima hostelskog tipa i laboratorijima za istraživače, i Konferencijske dvorane, kapaciteta sto dvadeset sjedećih mjesta, opremljene audiovizualnom opremom.

Glavni prezentacijski i informativni elementi u prostoru kampusa povezani su kružnim pješačkim stazama s informativnim tablama o biljnim i životinjskim vrstama u Parku.

  • Eko kampus „Krka“ može se obići uz pratnju zaposlenika tijekom cijele godine ili samostalno uz pomoć karte lokaliteta
  • Mogućnost kupnje ulaznica za Kistanje/Burnum/Puljane ili za sve kopnene lokalitete
  • Besplatno parkiralište i toalet

 

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content