Volonterski centar Titius suvremeni je polivalentni objekt s potpuno opremljenim laboratorijem za prirodoslovce i arheologe i smještajnim kapacitetom hostelskog tipa za trideset i osam osoba. Namijenjen je volonterima, istraživačima, studijskim grupama, znanstvenicima i umjetnicima, odnosno svima onima koji su zainteresirani za proučavanje raznolikog ekosustava zaštićenog područja. Ime Titius nosi prema antičkom nazivu za rijeku Krku. U neposrednoj blizini Eko kampusa „Krka“, smještenog na razdjelnici ilirskih plemena, sačuvani su ostatci logora rimske vojske.

U prizemlju se nalazi laboratorij, na prvom katu dnevni boravak sa standardnim sobama i sobama za osobe s invaliditetom, a na drugom katu sobe s kupaonicom. U sklopu volonterskog centra uređeni su blagovaonica i Internet kafe, kao prostor za opušteno druženje posjetitelja, ali i sa stručnim zaposlenicima Eko kampusa „Krka“. Blagovaonica služi i za prehranu organiziranih grupa smještenih u volonterskom centru i kao prostor za okrjepu (bez pripreme hrane) ostalim grupnim i individualnim posjetiteljima Kampusa. U novoizgrađenoj pomoćnoj zgradi nalazi se sanitarni čvor za posjetitelje. Cijene usluga volonterskog centra navedene su u cjeniku.

Pojedinci se mogu uključiti u aktivnosti u zaštićenom području kroz volonterske programe za tekuću godinu. Program volontiranja iskorak je u valorizaciji Eko kampusa „Krka“ u Puljanima, u kojemu je Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ razvila značajan edukativno-prihvatni kompleks, koji će olakšati razvoj volonterske djelatnosti na području Parka. Ponuđena su četiri volonterska programa: istraživač tržišta, čistač obale Krke, arheološki suradnik i edukativno-kreativni asistent.

U ambijentalnom okruženju Eko kampusa nalazi se i multifunkcionalna dvorana za konferencije, simpozije, predavanja i radionice. Dvorana ima sto dvadeset sjedećih mjesta. Može se pregraditi, odnosno pretvoriti u manju dvoranu. Opremljena je modernom audiovizualnom opremom, koja, kad su tehničke performanse u pitanju, jamči visoku profesionalnu razinu i jedinstvenost događanja u njoj. Konferencijska dvorana može se rezervirati na upit.

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  22/02/2024
Eko kampus „Krka“ u veljači je bio središte edukacije o praksi suzbijanja invazivne vrste pajasen

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ ugostila je učenike šest osnovnih škola Šibensko-kninske županije. Učenici su upoznali prirodne vrijednosti Nacionalnog parka „Krka“, a održana je i edukativna radionica na temu suzbijanja invazivne vrste pajasen.

  15/02/2024
Posljednja prilika da date svoj glas murvi iz Nacionalnog parka „Krka“

Ušli smo u posljednji tjedan glasanja za Europsko stablo godine 2024. Glasovanje završava 22. veljače, a do tada joj možete dati svoj glas na poveznici. Pobjedničko stablo bit će proglašeno 20. ožujka na svečanosti u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Svima koji su do sada glasali ili će to tek učiniti, od srca zahvaljujemo.

  14/02/2024
„Praćenje stanja očuvanosti ciljnih stanišnih tipova 91F0 – poplavne miješane šume Quercus robur, Ulmus leavis, Ulmus minor, Fraxinus angustifolia i 9340 – vazdazelene šume hrasta crnike (Quercus ilex)“

Na području NP „Krka“ u 2023. godini tvrtka Prosilva d. o. o. provela je istraživanja kojima je utvrđeno stanje Natura 2000 stanišnih tipova 91F0 – poplavne miješane šume Quercus robur, Ulmus leavis, Ulmus minor, Fraxinus angustifolia i 9340 – vazdazelene šume hrasta crnike (Quercus ilex ) i mjere koje treba poduzeti za njihovo očuvanje

  13/02/2024
Monitoring stanja i strukture reprezentativnih šumskih zajednica na području NP „Krka“

Nastavlja se višegodišnje praćenje stanja šumskih zajednica na području Nacionalnog parka „Krka“

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content