Četvrti Green Eye Festival održat će se od 26. do 27. listopada 2023. godine u prekrasnom ambijentu Kuće umjetnosti Arsen u Šibeniku. Ovogodišnje izdanje Festivala posvećeno je ključnim pitanjima današnjeg vremena: klimatskim promjenama i ulozi filma i medija u oblikovanju naše svijesti o važnosti zaštite prirode i okoliša. Detaljan program Festivala pogledajte ovdje.

Green Eye Festival organizira Javna ustanova „Nacionalni park Krka“. Festival okuplja stručnjake, filmaše, aktiviste i zaljubljenike u prirodu kako bi zajedno razmotrili važne ekološke teme.

Program Festivala tijekom dvaju festivalskih dana nudi mnoštvo sadržaja. Prvog dana, 26. listopada, Festival će biti otvoren inspirativnim dokumentarcem Zajedničko tlo (Common Ground), koji istražuje put prema ekološkom uzgoju hrane i obnovi našeg zdravlja i okoliša.

U 17 sati gledatelji će moći pogledati dokumentarac Uspon dubina (Deep Rising), priču o geopolitičkim, znanstvenim i korporativnim intrigama, koja istražuje svjetsku energetsku krizu i njezin utjecaj na duboko oceansko dno, ključnog za naš opstanak.

U 19 sati na rasporedu je Sve što diše (All That Breathes), dokumentarac nominiran za Oskara, govori o dvojici braće koja su posvetila život borbi za zaštitu crnih lunja, veličanstvenih ptica grabljivica, ključnih za ekosustav New Delhija.

Drugog dana Festivala, u 11:15 moći ćete uroniti u bogati ekosustav otoka Sable u filmu Geografija samoće (Geographies of Solitude), u kojem će vam ekološka aktivistica Zoe Lucas ispričati nevjerojatne priče o tamošnjoj prirodi.

U sklopu programa očekuju vas i dvije panel-rasprave i atraktivni glazbeni program.

Green Eye Festival inovativan je program koji teme ekologije i očuvanja prirode publici nastoji približiti kroz atraktivni filmski sadržaj. To je rijedak primjer u Hrvatskoj u kojemu javna ustanova s potpunim fokusom na ekologiju i prirodu putem filmske umjetnosti i edukacije organizira festival.

Festival ističe ulogu medija u oblikovanju svijesti javnosti kad su u pitanju ekološke teme. Posebnu pažnju posvećuje razvoju ekološke i medijske pismenosti kod djece kako bi buduće generacije mogle učinkovito primjenjivati svoje znanje o zaštiti okoliša.

Pridružite nam se na Green Eye Festivalu kako bismo zajedno proširili svijest o važnosti očuvanja prirode. Vidimo se na Green Eye Festivalu 2023. godine! Nature Is Watching You!

 

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  19/04/2024
Novi rezultati istraživanja zadovoljstva posjetitelja NP „Krka“ potvrđuju dobro upravljanje Parkom

Posjetitelji Nacionalnog parka „Krka“ ističu boravak i uživanje u prirodi i opušteni odmor kao najvažnije motive dolaska u Park, raste zadovoljstvo ponudom u svim elementima, a raste i udio domaćih posjetitelja

  16/04/2024
Hrvatska turistička kutija iznenađenja stigla u Nacionalni park „Krka“

U sklopu projekta „Kultura, turizam i strukovno obrazovanje“, koji je odabralo Ministarstvo turizma i sporta, učenici Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš i Ekonomske i upravne škole Split posjetili su Eko kampus „Krka“ u Puljanima

  12/04/2024
20. Susret s lokalnim stanovništvom okuplja maslinare

Na prvom ovogodišnjem susretu maslinara sa šireg područja Krke razgovarat će se o pripremi maslina za uspješnu cvatnju i oplodnju

  08/04/2024
Obilježavanje Europskog dana vune u etno-selu na Skradinskom buku

Pridružite nam se u etno-selu na Skradinskom buku u petak, 9. travnja 2024. kako bismo zajedno obilježili Europski dan vune

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content