Green Eye Festival, koji je Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pokrenula s ciljem poticanja pozitivnih promjena u našoj zajednici, jedinstvena je prilika da zajedno istražimo ključne teme u zaštiti prirode i okoliša, koje oblikuju budućnost našeg planeta.

Ove godine, u kojoj se više nego ikada suočavamo s izazovima klimatskih promjena, odlučili smo staviti fokus na razumijevanje tih promjena i načina na koje film i mediji mogu poslužiti kao snažan alat za informiranje i osvješćivanje javnosti i poticanje ljudi na djelovanje. Naš festivalski program nudi niz inspirativnih filmova i panel-rasprava koje će vam pomoći da bolje razumijete ulogu kulture filma i medija u širenju svijesti o očuvanju prirode i poticanju održivih praksi i pozitivnih promjena u našoj zajednici.

Green Eye Festival nije samo događaj – to je prilika za stvaranje trajnih veza i partnerstava među ljudima koji dijele istu strast prema očuvanju prirode. Želimo vas potaknuti na dijalog, potaknuti vas na razmišljanje i, što je najvažnije, potaknuti vas na akciju. Vaša prisutnost na festivalu može biti prvi korak prema pozitivnim promjenama u zajednici i prema očuvanju našeg planeta za buduće generacije.

Green Eye Festival ističe se kao rijedak primjer u Hrvatskoj jer ga je pokrenula javna ustanova a na ekologiju i prirodu je usmjeren kroz filmsku umjetnost i komplementarne aktivnosti. Nismo željeli pružiti vam samo nezaboravno festivalsko iskustvo, već vas upozoriti na to koliko je važna ekološka i medijska pismenost, posebno kod djece, kako bismo svoje znanje mogli učinkovito primjenjivati u budućnosti.

Zadaća Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ višestruka je: osim što se brine o očuvanju prirodne i kulturnopovijesne baštine na svom području, istinski promovira vrijednosti očuvanja okoliša u širem spektru. Pritom je fokus uvijek na održivu upravljanju resursima i okolišem – svijest o tomu prisutna je u svemu što radimo.

Na Green Eye Festivalu posjetitelji imaju priliku pogledati visokokvalitetne filmove na temu zaštite okoliša s najprestižnijih svjetskih festivala. Svake godine festival se fokusira na neku od tema koje naglašavaju važnost očuvanja okoliša. Green Eye Festival nije natjecateljskog karaktera, ali svaki prikazani film na svoj se način natječe – za pažnju publike i inspiraciju za promišljanje o važnosti očuvanja Zemlje.

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  19/04/2024
Novi rezultati istraživanja zadovoljstva posjetitelja NP „Krka“ potvrđuju dobro upravljanje Parkom

Posjetitelji Nacionalnog parka „Krka“ ističu boravak i uživanje u prirodi i opušteni odmor kao najvažnije motive dolaska u Park, raste zadovoljstvo ponudom u svim elementima, a raste i udio domaćih posjetitelja

  16/04/2024
Hrvatska turistička kutija iznenađenja stigla u Nacionalni park „Krka“

U sklopu projekta „Kultura, turizam i strukovno obrazovanje“, koji je odabralo Ministarstvo turizma i sporta, učenici Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš i Ekonomske i upravne škole Split posjetili su Eko kampus „Krka“ u Puljanima

  12/04/2024
20. Susret s lokalnim stanovništvom okuplja maslinare

Na prvom ovogodišnjem susretu maslinara sa šireg područja Krke razgovarat će se o pripremi maslina za uspješnu cvatnju i oplodnju

  08/04/2024
Obilježavanje Europskog dana vune u etno-selu na Skradinskom buku

Pridružite nam se u etno-selu na Skradinskom buku u petak, 9. travnja 2024. kako bismo zajedno obilježili Europski dan vune

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content