Od 12. do 18. veljače 2024. u suvenirnice JU „NP Krka“ možete donijeti dvije knjige u ispravnom stanju, a odnijeti Legendu o Krki. Vaše ćemo knjige darovati drugima.

Zbog velikog zanimanja i odaziva javnosti na prošlogodišnju akciju „Knjiga od srca“, koju je Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ organizirala u povodu Dana zaljubljenih i Međunarodnog dana darivanja knjiga, koje obilježavamo 14. veljače, ove godine akciju ponavljamo i veselimo se njenom ponovnom uspjehu.

U skladu s izrekom Ako je nešto uspjelo jednom, zašto ne ponoviti uspjeh, i ove godine pozivamo građane da se pridruže našoj akciji „Knjiga od srca“ i da u neku od naših suvenirnica u Šibeniku i Drnišu ili na Skradinskom buku donesu (najmanje) dvije knjige u ispravnom stanju, za koje će zauzvrat dobiti na dar knjigu Legenda o Krki na hrvatskom ili engleskom jeziku. Vaše knjige JU „NP Krka“ darovat će odabranoj udruzi ili ustanovi. Knjige možete donijeti od 12. do 18. veljače u radnom vremenu suvenirnica (u Šibeniku i Drnišu od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati, a na Skradinskom buku svakog dana od 9 do 16 sati). Na taj ćemo način svi zajedno sudjelovati u razmjeni i znanja i pažnje, što povezuje ta dva dana koja obilježavamo 14. veljače.

Fotomonografija Legenda o Krki, s fotografijama Davora Šarića i tekstom Veljka Barbierija, s bajkovitim fotografijama i poetičnim izričajem, objavljena 2010., jedno je od najatraktivnijih izdanja JU „NP Krka“, prigodan dar upravo za Dan zaljubljenih.

Na ovogodišnje Valentinovo zaljubite se s nama u čitanje i obradujte svoje voljene ili sebe same novom knjigom. Vaše knjige zasigurno će obradovati mnoge.

 

Novosti

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  17/05/2024
Nacionalni park „Krka“ ugostio partnere iz Latvije i Finske

Cilj Erasmus+ projekta „Podizanje ekološke osviještenosti kod mladih iz zaštićenih područja“ je uključivanje mladih u dobi od trinaest do trideset godina u aktivnosti zaštite prirode i okoliša

  01/05/2024
Podijeljeno tisuću sadnica: NP „Krka“ sudjeluje u akciji „Rastemo zajedno“ za zeleniju budućnost

Nacionalni park „Krka“ i ove se godine pridružio europskoj akciji „Rastemo zajedno“, u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno tisuću sadnica lavande i lovora

  29/04/2024
Međunarodni praznik rada u NP „Krka“: podjela sadnica i besplatan ulaz u Park

I ove godine Nacionalni park „Krka“ pridružit će se europskoj akciji „Rastemo zajedno“ i na Praznik rada na Skradinskom buku točno u podne podijeliti tisuću sadnica lovora i lavande, koje posjetitelji Parka mogu posaditi u svojim vrtovima i okućnicama

  26/04/2024
Drugo izdanje Regenerate Europe konferencije nudi „glokalna“ gledišta za preporod hrvatskog turizma na krilima obnove lokalne proizvodnje hrane i poljoprivrede

U Eko kampusu „Krka“ u Puljanima u Nacionalnom parku „Krka“, 2. i 3. svibnja (i online) održava se dvodnevna međunarodna konferencija „Regenerate Europe“ (na engleskom jeziku) na temu poticanja lokalne proizvodnje hrane i jačanja veze između lokalne enogastronomije i turizma.

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content