Od 12. do 18. veljače 2024. u suvenirnice JU „NP Krka“ možete donijeti dvije knjige u ispravnom stanju, a odnijeti Legendu o Krki. Vaše ćemo knjige darovati drugima.

Zbog velikog zanimanja i odaziva javnosti na prošlogodišnju akciju „Knjiga od srca“, koju je Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ organizirala u povodu Dana zaljubljenih i Međunarodnog dana darivanja knjiga, koje obilježavamo 14. veljače, ove godine akciju ponavljamo i veselimo se njenom ponovnom uspjehu.

U skladu s izrekom Ako je nešto uspjelo jednom, zašto ne ponoviti uspjeh, i ove godine pozivamo građane da se pridruže našoj akciji „Knjiga od srca“ i da u neku od naših suvenirnica u Šibeniku i Drnišu ili na Skradinskom buku donesu (najmanje) dvije knjige u ispravnom stanju, za koje će zauzvrat dobiti na dar knjigu Legenda o Krki na hrvatskom ili engleskom jeziku. Vaše knjige JU „NP Krka“ darovat će odabranoj udruzi ili ustanovi. Knjige možete donijeti od 12. do 18. veljače u radnom vremenu suvenirnica (u Šibeniku i Drnišu od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati, a na Skradinskom buku svakog dana od 9 do 16 sati). Na taj ćemo način svi zajedno sudjelovati u razmjeni i znanja i pažnje, što povezuje ta dva dana koja obilježavamo 14. veljače.

Fotomonografija Legenda o Krki, s fotografijama Davora Šarića i tekstom Veljka Barbierija, s bajkovitim fotografijama i poetičnim izričajem, objavljena 2010., jedno je od najatraktivnijih izdanja JU „NP Krka“, prigodan dar upravo za Dan zaljubljenih.

Na ovogodišnje Valentinovo zaljubite se s nama u čitanje i obradujte svoje voljene ili sebe same novom knjigom. Vaše knjige zasigurno će obradovati mnoge.

 

Novosti

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  22/02/2024
Eko kampus „Krka“ u veljači je bio središte edukacije o praksi suzbijanja invazivne vrste pajasen

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ ugostila je učenike šest osnovnih škola Šibensko-kninske županije. Učenici su upoznali prirodne vrijednosti Nacionalnog parka „Krka“, a održana je i edukativna radionica na temu suzbijanja invazivne vrste pajasen.

  15/02/2024
Posljednja prilika da date svoj glas murvi iz Nacionalnog parka „Krka“

Ušli smo u posljednji tjedan glasanja za Europsko stablo godine 2024. Glasovanje završava 22. veljače, a do tada joj možete dati svoj glas na poveznici. Pobjedničko stablo bit će proglašeno 20. ožujka na svečanosti u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Svima koji su do sada glasali ili će to tek učiniti, od srca zahvaljujemo.

  12/02/2024
Inicijativa za Zelenu damu: operativne snage 112 za murvu iz NP „Krka“

U povodu obilježavanja 11. veljače, Dana europskog broja 112, jedinstvenog broja za hitne službe u zemljama Europske unije, operativne snage sustava civilne zaštite i djelatnici Nacionalnog parka „Krka“ okupili su se i fotografirali ispred Zelene dame na Skradinskom buku, murve koja se natječe za Europsko stablo godine 2024.

  09/02/2024
Zelena dama iz NP „Krka“ finalist je na europskom natjecanju. Svaki glas je važan!

Zelena dama iz Nacionalnog parka „Krka“ trenutno je, s 1 683 glasova, na jedanaestom mjestu u natjecanju za Europsko stablo godine 2024.

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content