Nacionalni park „Krka“ slavi svoj 39. rođendan

Obilježavanje te obljetnice donosi bogat program aktivnosti od 24. do 31. siječnja 2024. godine. Među ostalim, posjetitelji će moći uživati u ljepotama Parka i sudjelovati u edukativnim radionicama.

Na sam rođendan, u srijedu, 24. siječnja 2024., ulazak u Nacionalni park „Krka“ bit će besplatan.

Od 24. do 31. siječnja 2024. bit će besplatan ulaz u Eko kampus „Krka“ u Puljanima i na Roški slap.

Tih dana poseban naglasak bit će stavljen na edukaciju posjetitelja, odnosno na organizirane besplatne radionice za djecu i odrasle u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima svakoga dana od 11 do 13 sati. Edukatori JU „NP Krka“ vodit će radionice na temu očuvanja okoliša, važnosti razvrstavanja otpada i mogućnosti njegove ponovne uporabe i recikliranja. Posjetitelji će moći sudjelovati u izradi ukrasnih predmeta od recikliranih materijala.

Raspored radionica je sljedeći:

  • Srijeda, 24. siječnja: 3R – recikliranje papira
  • Četvrtak, 25. siječnja: 3R – izrada nakita od papirnatih perlica
  • Petak, 26. siječnja: 3R – recikliranje PVC vrećica
  • Subota, 27. siječnja: 3R – recikliranje papira
  • Nedjelja, 28. siječnja: Nit po nit – pregača (tkanje papirom)
  • Ponedjeljak, 29. siječnja: Nit po nit – pregača (izrada tkanog ukrasa)
  • Utorak, 30. siječnja: Nit po nit – pregača (tkanje na dječjem tkalačkom okviru)
  • Srijeda, 31. siječnja: razgledavanje lokaliteta Burnum uz pratnju vodiča (radionica počinje u 12 sati).

Za učenike Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik organizirana je projekcija filma River Blue 29. siječnja u 12 sati u školskoj dvorani. Nakon projekcije održat će se kratka rasprava s učenicima četvrtih razreda o važnosti očuvanja okoliša i ulozi institucija u zaštićenim područjima. Prisutni učenici na dar će dobiti knjigu Rijeka Krka: Dar prirode, prirodoslovnu monografiju NP „Krka“.

Obilježavanje rođendana Nacionalnog parka „Krka“ prilika je  za edukaciju o važnosti očuvanja prirode, ali i za uživanje u vrijednostima toga jedinstvenog prirodnog blaga i druženje s lokalnom zajednicom. Zato, pridružite nam se u proslavi, istražite Nacionalni park i podržite održivost u upravljanju njime i življenju u jedinstvenom prirodnom okruženju.

 

Novosti

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  22/02/2024
Eko kampus „Krka“ u veljači je bio središte edukacije o praksi suzbijanja invazivne vrste pajasen

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ ugostila je učenike šest osnovnih škola Šibensko-kninske županije. Učenici su upoznali prirodne vrijednosti Nacionalnog parka „Krka“, a održana je i edukativna radionica na temu suzbijanja invazivne vrste pajasen.

  15/02/2024
Posljednja prilika da date svoj glas murvi iz Nacionalnog parka „Krka“

Ušli smo u posljednji tjedan glasanja za Europsko stablo godine 2024. Glasovanje završava 22. veljače, a do tada joj možete dati svoj glas na poveznici. Pobjedničko stablo bit će proglašeno 20. ožujka na svečanosti u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Svima koji su do sada glasali ili će to tek učiniti, od srca zahvaljujemo.

  12/02/2024
Inicijativa za Zelenu damu: operativne snage 112 za murvu iz NP „Krka“

U povodu obilježavanja 11. veljače, Dana europskog broja 112, jedinstvenog broja za hitne službe u zemljama Europske unije, operativne snage sustava civilne zaštite i djelatnici Nacionalnog parka „Krka“ okupili su se i fotografirali ispred Zelene dame na Skradinskom buku, murve koja se natječe za Europsko stablo godine 2024.

  09/02/2024
Zaljubljeni u čitanje: akcija „Knjiga od srca“ ponovno u suvenirnicama JU „NP Krka“

Od 12. do 18. veljače 2024. u suvenirnice JU „NP Krka“ možete donijeti dvije knjige u ispravnom stanju, a odnijeti Legendu o Krki. Vaše ćemo knjige darovati drugima.

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content