Jedinstveni međunarodni događaj održava se ovih dana u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima. Od četvrtka, 19. listopada do nedjelje, 22. listopada 2023. naši su gosti međunarodni znanstvenici i istraživači časopisa National Geographic iz brojnih zemalja, koji će tih dana održavati radne sastanke, predavanja i prezentacije i obilaziti teren radi uvida u svijet istraživanja i očuvanja prirode.

To će biti prvi osobni susret podružnice jugoistočne Europe i Izraela i prilika da se njihovi članovi bolje upoznaju. Na sastanku im se mogu pridružiti i predstavnici medija, kao i zaposlenici Nacionalnog parka „Krka“, kako bi saznali više o alatima i tehnikama kojima se istraživači služe.

Program nudi raznolike aktivnosti, uključujući predstavljanje istraživača, edukaciju o suradničkim stipendijama, prikazivanje dokumentarnog filma, terenski obilazak Nacionalnog parka „Krka“, panel-raspravu o istraživanju prirode, radionicu o pisanju za National Geographic i razgledavanje Šibenika. Sudionici će moći upoznati i Nacionalni park „Krka“, ali i uživati u druženju.

Smješteni su u hostelu Titius u Volonterskom centru u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima. Jedan ovakav događaj primjer je ostvarenja cilja i svrhe uređenja Eko kampusa kao interpretacijsko-edukacijskog i volonterskog središta namijenjenog prihvatu upravo takvih grupa.

Eko kampus ‘Krka’ ponosni je domaćin ovoga događaja, koji mu, između ostalog, omogućuje da pokaže svoj puni potencijal. Naša primarna svrha oduvijek je bila educirati pojedince svih dobnih skupina o važnosti zaštite prirode i poticati ih da dadu svoj doprinos nastojanjima za očuvanje prirodne baštine, te pružati podršku istraživačima, volonterima i znanstvenicima u njihovim naporima da bolje razumiju naš ekosustav. Ovaj događaj prilika je za razmjenu znanja i iskustava koja će obogatiti našu zajednicu. Ovdje u Nacionalnom parku ‘Krka’ ljudi različitih interesa mogu se povezati i raditi zajedno na istraživanju i očuvanju prirode, istaknula je ravnateljica NP „Krka“ Nella Slavica i dodala: „Zahvaljujući moderno opremljenom laboratoriju za prirodoslovce i arheologe, kao i smještajnim kapacitetima koje NP ‘Krka’ odnedavno prvi put ima, Eko kampus ‘Krka’ pruža inspirirajući okoliš za učenje, istraživanje i razmjenu ideja. Multifunkcionalna dvorana u Kampusu pogodna je za različita događanja, od konferencija do radionica, što omogućuje raznolik i interdisciplinarni pristup zaštiti okoliša.

Ovo je jedinstvena prilika za novinare i medijske kuće da zavire u svijet istraživanja i očuvanja prirode i da razmijene znanja i iskustva s predstavnicima kultnog međunarodnog časopisa National Geographic.

Novosti

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  19/04/2024
Novi rezultati istraživanja zadovoljstva posjetitelja NP „Krka“ potvrđuju dobro upravljanje Parkom

Posjetitelji Nacionalnog parka „Krka“ ističu boravak i uživanje u prirodi i opušteni odmor kao najvažnije motive dolaska u Park, raste zadovoljstvo ponudom u svim elementima, a raste i udio domaćih posjetitelja

  16/04/2024
Hrvatska turistička kutija iznenađenja stigla u Nacionalni park „Krka“

U sklopu projekta „Kultura, turizam i strukovno obrazovanje“, koji je odabralo Ministarstvo turizma i sporta, učenici Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš i Ekonomske i upravne škole Split posjetili su Eko kampus „Krka“ u Puljanima

  12/04/2024
20. Susret s lokalnim stanovništvom okuplja maslinare

Na prvom ovogodišnjem susretu maslinara sa šireg područja Krke razgovarat će se o pripremi maslina za uspješnu cvatnju i oplodnju

  08/04/2024
Obilježavanje Europskog dana vune u etno-selu na Skradinskom buku

Pridružite nam se u etno-selu na Skradinskom buku u petak, 9. travnja 2024. kako bismo zajedno obilježili Europski dan vune

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content