U povodu Svjetskog dana životinja, koji se obilježava 4. listopada u znak poštovanja prema stanovnicima s kojima dijelimo naš planet, Šibenske šape i šibenski klub Azimut, uz podršku Javne ustanove „Nacionalni park Krka“, pripremaju događaj koji će naglasiti važnost zaštite životinja i promicanja svijesti o očuvanju prirode

Sedmog listopada 2023. od 11 do 14 sati ljubitelji životinja okupit će se na travnjaku ispred kluba Azimut. Bit će to prilika za građane da sudjeluju u raznim aktivnostima u kojima će saznati više o zaštiti životinja i prirode.

Šibenske šape i Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ nedavno su sklopile ugovor kojim se JU „NP Krka“ obvezala da će dodijeliti godišnje članstvo u Klubu prijatelja Krke osobi koja udomi psa iz Udruge.

Poseban gost tom prigodom bit će Marko Aleksić, trener i vodič službenog psa jedinice interventne policije, voditelj podružnice Ghetto Dog škole. Aleksić će od 11 do 12 sati održati predavanje o treniranju pasa, na kojemu će demonstrirati njihov trening.

Djelatnice JU „NP Krka“ vodit će radionicu izrade slastica za pse. Sastojci slastica uključuju zobene pahuljice, nasjeckani sir i slaninu, a u njihovoj izradi moći će sudjelovati i djeca.

Sudionici druženja naučit će i kako od odbačenih materijala poput starih uniformi i džinsa napraviti modne dodatke za pse i oslikati ih.

Na štafelaju će biti izložene fotografije pasa koji čekaju da ih netko udomi, a informacije o radu organizacija i prilikama za podršku posjetitelji će dobiti na štandovima postavljenim za tu prigodu. Možda će upravo to motivirati nekog od posjetitelja da udomi psa i time zasluži godinu dana besplatnog posjećivanja NP „Krka“, u koji, naravno, može povesti i svog novog ljubimca.

Svjetski dan životinja obilježavamo zato da bismo naglasili važnost zaštite životinjskih vrsta i njihovih staništa. Brojne vrste najviše ugrožava čovjek, stoga želimo podići svijest o tom problemu i potaknuti ljude da se aktivno uključe u borbu za dobrobit svih živih bića.

Pridružite nam se u subotu, 7. listopada na travnjaku ispred Azimuta kako bismo zajedno obilježili Svjetski dan životinja i radili na boljoj budućnosti za naš planet i njegove stanovnike.

Novosti

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  19/04/2024
Novi rezultati istraživanja zadovoljstva posjetitelja NP „Krka“ potvrđuju dobro upravljanje Parkom

Posjetitelji Nacionalnog parka „Krka“ ističu boravak i uživanje u prirodi i opušteni odmor kao najvažnije motive dolaska u Park, raste zadovoljstvo ponudom u svim elementima, a raste i udio domaćih posjetitelja

  16/04/2024
Hrvatska turistička kutija iznenađenja stigla u Nacionalni park „Krka“

U sklopu projekta „Kultura, turizam i strukovno obrazovanje“, koji je odabralo Ministarstvo turizma i sporta, učenici Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš i Ekonomske i upravne škole Split posjetili su Eko kampus „Krka“ u Puljanima

  12/04/2024
20. Susret s lokalnim stanovništvom okuplja maslinare

Na prvom ovogodišnjem susretu maslinara sa šireg područja Krke razgovarat će se o pripremi maslina za uspješnu cvatnju i oplodnju

  08/04/2024
Obilježavanje Europskog dana vune u etno-selu na Skradinskom buku

Pridružite nam se u etno-selu na Skradinskom buku u petak, 9. travnja 2024. kako bismo zajedno obilježili Europski dan vune

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content