Zaključno s 18. rujna 2023. završena je javna rasprava o prijedlozima Plana upravljanja područjem ekološke mreže Nacionalni park „Krka“ i šire područje (PU 6005) i Plana upravljanja područjem ekološke mreže Krka i okolni plato i pridružena zaštićena područja (PU 7006)

Ovom prigodom zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u javnoj raspravi i dostavili svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe. Nacionalni park „Krka“ dio je šire društvene zajednice i katalizator napretka. Stoga nam je važno mišljenje javnosti i suradnja s dionicima na pitanjima od zajedničkog interesa.

Također zahvaljujemo svim stručnim suradnicima koji su sudjelovali kao izrađivači i dali svoj doprinos vrijednosti ovog strateškog dokumenta.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ podnijet će izvješće o javnoj raspravi koje će biti dostupno na službenim mrežnim stranicama Ustanove.

Prihvaćene primjedbe ugradit će se kao izmjene u planove upravljanja. Konačni se prijedlog, potom, šalje u Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja na suglasnost. Po dobivanju suglasnosti, plan upravljanja smatra se usvojenim i time završava trogodišnji proces izrade i započinje desetogodišnje razdoblje u kojem ćemo ga, na zajedničko zadovoljstvo, i provoditi.

 

 

Novosti

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  04/12/2023
Kukičanje lente za Zelenu damu, Hrvatsko stablo godine

Od 4. do 15. prosinca 2023., radnim danom, od devet do trinaest sati u Ispostavi Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ u Skradinu građani će se moći pridružiti djelatnicama Parka u izradi prigodnog ručnog rada

  29/11/2023
18. Susret s lokalnim stanovništvom okuplja maslinare

Na posljednji Susret ove godine, koji donosi zanimljivu i aktualnu temu, maslinari će moći donijeti i mlado ulje na besplatnu analizu

  17/11/2023
17. Susret: radionica degustacije mladih bijelih vina

Unaprjeđenje proizvodnje bijelih vina i osvrt na vina iz berbe 2023. glavne su teme novog Susreta s lokalnim stanovništvom

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content