Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i udruga Šibenske šape dogovorile suradnju oko zaštite životinja

Javna ustanova „Nacionalni Park Krka“ i udruga Šibenske šape sklopile su ugovor o suradnji čiji je cilj zaštita životinja, što je značajan korak u promicanju brige o životinjama i poticanju udomljivanja pasa iz Udruge.

Nacionalni park „Krka“, u skladu s tim ugovorom, omogućit će besplatno članstvo u Klubu prijatelja Krke svakoj osobi koja udomi psa preko udruge Šibenske šape. Time želimo potaknuti udomljivanje pasa iz Udruge uz istovremeno pružanje brojnih pogodnosti članovima Kluba prijatelja Krke. Uz iskaznicu Kluba prijatelja Krke njegovi članovi mogu besplatno ulaziti u NP „Krka“ u razdoblju od godinu dana, s tim da na  ulazu u Park uz tu iskaznicu trebaju predočiti i osobnu iskaznicu ili drugu odgovarajuću ispravu.

„Nacionalni park ‘Krka’ uvijek je bio posvećen očuvanju prirodnih vrijednosti i raznolikosti našeg okoliša, a ova suradnja označava korak dalje u našem nastojanju da se brinemo i za životinje koje dijele naš prostor. Pozivamo građane da podrže ovu inicijativu jer vjerujemo da zajedno možemo učiniti mnogo više za zaštitu i dobrobit životinja“, izjavila je Nella Slavica, ravnateljica JU „NP Krka“.

Ugovorne strane obvezale su se i da će promicati suradnju kroz različite kanale obavještavanja javnosti i organizirati događanja koja će doprinijeti podizanju svijesti o zaštiti životinja.

Jedno od takvih događanja planirano je za 4. listopada 2023., na Dan zaštite životinja, kada će JU „NP Krka“ i udruga Šibenske šape zajedno organizirati poseban program kako bi se obratila pažnja na važnost brige o životinjama.

Suradnja NP „Krka“ i Šibenskih šapa konkretan je korak prema ostvarivanju zajedničkog cilja: zaštite i brige za životinje u našem okolišu. Stoga obje, i JU „NP Krka“ i udruga Šibenske šape, pozivaju građane da podrže njihovu inicijativu i pridruže im se u promicanju ljubavi prema životinjama i brige o njihovoj dobrobiti.

 

 

Novosti

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  16/04/2024
Hrvatska turistička kutija iznenađenja stigla u Nacionalni park „Krka“

U sklopu projekta „Kultura, turizam i strukovno obrazovanje“, koji je odabralo Ministarstvo turizma i sporta, učenici Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš i Ekonomske i upravne škole Split posjetili su Eko kampus „Krka“ u Puljanima

  12/04/2024
20. Susret s lokalnim stanovništvom okuplja maslinare

Na prvom ovogodišnjem susretu maslinara sa šireg područja Krke razgovarat će se o pripremi maslina za uspješnu cvatnju i oplodnju

  08/04/2024
Obilježavanje Europskog dana vune u etno-selu na Skradinskom buku

Pridružite nam se u etno-selu na Skradinskom buku u petak, 9. travnja 2024. kako bismo zajedno obilježili Europski dan vune

  03/04/2024
Kao doprinos očuvanju bioraznolikosti, osposobljeno trinaest novih pčelara

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Knin provela je program osposobljavanja za poslove pčelara

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content