Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i udruga Šibenske šape dogovorile suradnju oko zaštite životinja

Javna ustanova „Nacionalni Park Krka“ i udruga Šibenske šape sklopile su ugovor o suradnji čiji je cilj zaštita životinja, što je značajan korak u promicanju brige o životinjama i poticanju udomljivanja pasa iz Udruge.

Nacionalni park „Krka“, u skladu s tim ugovorom, omogućit će besplatno članstvo u Klubu prijatelja Krke svakoj osobi koja udomi psa preko udruge Šibenske šape. Time želimo potaknuti udomljivanje pasa iz Udruge uz istovremeno pružanje brojnih pogodnosti članovima Kluba prijatelja Krke. Uz iskaznicu Kluba prijatelja Krke njegovi članovi mogu besplatno ulaziti u NP „Krka“ u razdoblju od godinu dana, s tim da na  ulazu u Park uz tu iskaznicu trebaju predočiti i osobnu iskaznicu ili drugu odgovarajuću ispravu.

„Nacionalni park ‘Krka’ uvijek je bio posvećen očuvanju prirodnih vrijednosti i raznolikosti našeg okoliša, a ova suradnja označava korak dalje u našem nastojanju da se brinemo i za životinje koje dijele naš prostor. Pozivamo građane da podrže ovu inicijativu jer vjerujemo da zajedno možemo učiniti mnogo više za zaštitu i dobrobit životinja“, izjavila je Nella Slavica, ravnateljica JU „NP Krka“.

Ugovorne strane obvezale su se i da će promicati suradnju kroz različite kanale obavještavanja javnosti i organizirati događanja koja će doprinijeti podizanju svijesti o zaštiti životinja.

Jedno od takvih događanja planirano je za 4. listopada 2023., na Dan zaštite životinja, kada će JU „NP Krka“ i udruga Šibenske šape zajedno organizirati poseban program kako bi se obratila pažnja na važnost brige o životinjama.

Suradnja NP „Krka“ i Šibenskih šapa konkretan je korak prema ostvarivanju zajedničkog cilja: zaštite i brige za životinje u našem okolišu. Stoga obje, i JU „NP Krka“ i udruga Šibenske šape, pozivaju građane da podrže njihovu inicijativu i pridruže im se u promicanju ljubavi prema životinjama i brige o njihovoj dobrobiti.

 

 

Novosti

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  20/09/2023
Završetak javne rasprave o planovima upravljanja

Zaključno s 18. rujna 2023. završena je javna rasprava  o prijedlozima Plana upravljanja područjem ekološke mreže Nacionalni park „Krka“ i šire područje (PU 6005) i Plana upravljanja područjem ekološke mreže Krka i okolni plato i pridružena zaštićena područja (PU 7006)

  15/09/2023
Nacionalni park „Krka“ i ove je godine dio svjetskog eko-projekta Zelena čistka

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pridružila se globalnoj volonterskoj akciji Zelena čistka; akcija čišćenja održana je u petak, 15. rujna 2023. na području naselja Lozovac uz granicu Parka

  13/09/2023
Pješaci i biciklisti posjetite NP „Krka“ po promotivnim cijenama

Od 16. do 22. rujna promotivna cijena za pješake i bicikliste na ulazima Skradinski most, Stinice i Roški slap iznosi 12 eura za cijeli Park, a 6 eura za srednji i gornji tok Krke

  08/09/2023
Murva na Skradinskom buku: svilena povijest Skradina

Murva na Skradinskom buku, bijeli dud (Morus alba) iz Nacionalnog parka „Krka“, ovogodišnji je kandidat za Hrvatsko stablo godine

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content