„Djelatnici NP ‘Krka’ naši su najbolji glasnogovornici jer predstavljaju Park na najvjerodostojniji način. Vjerujem da će upravo ovi prizori s fotografija privući posjetitelje da i sami otkriju naš nacionalni park, i to možda već ovog vikenda kada s posebnom zahvalnošću i pažnjom obilježavamo Dan planeta Zemlje“, istaknula je Nella Slavica, ravnateljica JU „NP Krka“.

Kažu da kada se nešto održi tri puta, tada to možemo nazvati tradicijom. Tako je i virtualna fotoizložba „Krka očima djelatnika“ postala tradicionalna promotivna kampanja koju zaposlenici Nacionalnog parka „Krka“ priređuju u povodu međunarodnog Dana planeta Zemlje. Fotografije biljnog i životinjskog svijeta, očaravajućih slapova i vrijedne kulturnopovijesne baštine, kojom se Nacionalni park „Krka“ posebno ponosi, pogledajte u virtualnoj fotogaleriji.

Krka je izvor nepresušne inspiracije brojnim svjetskim putnicima i zaljubljenicima u prirodu, ali i lokalnim stanovnicima i zaposlenicima JU „Nacionalni park Krka“. Upravo stoga što Krku promatraju svakodnevno, zaposlenici JU „NP Krka“ sudjelovali su u promotivnoj akciji kako bi pokazali raskošne detalje Krke koji većini posjetitelja ipak ostanu skriveni.

„Djelatnici NP ‘Krka’ naši su najbolji glasnogovornici jer predstavljaju Park na najvjerodostojniji način. Svakodnevni odlazak na posao u svjetski biser zaštićene prirode, sigurno ih je inspirirao da zabilježe očaravajuće motive, kojih je na Krki tako mnogo, i predstave ih kroz ovu izložbu. Vjerujem da će upravo ovi prizori privući posjetitelje da i sami otkriju naš nacionalni park, i to možda već ovog vikenda kada s posebnom zahvalnošću i pažnjom obilježavamo Dan planeta Zemlje“, istaknula je ravnateljica JU „NP Krka“, Nella Slavica.

Dan planeta Zemlje, 22. travnja, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ obilježit će i prigodnom radionicom za učenike Osnovne škole Brodarica 2. svibnja na Skradinskom buku. Djeca će zaigrati edukativnu igru osmišljenu u sklopu volonterskog programa Edukativno-kreativni asistent u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima. Nakon toga sudjelovat će na radionici reciklaže starog papira i PVC vrećica.

Dan planeta Zemlje obilježava se s ciljem osvješćivanja javnosti o opasnostima koje prijete životu na Zemlji, o potrebi zaštite okoliša i očuvanja biološke raznolikosti i povoljnih uvjeta za suživot čovjeka i prirode.

Novosti

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  19/04/2024
Novi rezultati istraživanja zadovoljstva posjetitelja NP „Krka“ potvrđuju dobro upravljanje Parkom

Posjetitelji Nacionalnog parka „Krka“ ističu boravak i uživanje u prirodi i opušteni odmor kao najvažnije motive dolaska u Park, raste zadovoljstvo ponudom u svim elementima, a raste i udio domaćih posjetitelja

  16/04/2024
Hrvatska turistička kutija iznenađenja stigla u Nacionalni park „Krka“

U sklopu projekta „Kultura, turizam i strukovno obrazovanje“, koji je odabralo Ministarstvo turizma i sporta, učenici Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš i Ekonomske i upravne škole Split posjetili su Eko kampus „Krka“ u Puljanima

  12/04/2024
20. Susret s lokalnim stanovništvom okuplja maslinare

Na prvom ovogodišnjem susretu maslinara sa šireg područja Krke razgovarat će se o pripremi maslina za uspješnu cvatnju i oplodnju

  08/04/2024
Obilježavanje Europskog dana vune u etno-selu na Skradinskom buku

Pridružite nam se u etno-selu na Skradinskom buku u petak, 9. travnja 2024. kako bismo zajedno obilježili Europski dan vune

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content