U travnju po promotivnoj cijeni ulaznice od 7,5 eura (56,51 kn) posjetite cijeli gornji tok rijeke Krke: Eko kampus „Krka“ u Puljanima, manastir Krka, Burnum i Manojlovac. Ulaznica za sve ostale kopnene lokalitete u NP „Krka“ snižena je dvadeset i pet posto. Akcija traje cijeli mjesec.

Proljeće je simbol buđenja prirode pa se s prvim proljetnim danima otvaraju svi sadržaji u Nacionalnom parku „Krka“ i ponovno plove izletnički brodovi. Pred vama je mjesec ispunjen uživanjem u prirodi nemjerljive ljepote i izuzetnoj kulturnopovijesnoj baštini, koja se savršeno uklopila u okoliš krške rijeke, u kojem odolijeva prolaznosti vremena već tisućama godina.

U mnogim jezicima travanj dolazi od latinske riječi aprilis, za koju se smatra da dolazi od glagola aperire, što znači ‘otvoriti’, pa simbolizira otvaranje cvijeća i latica. Zato u travnju i NP „Krka“ otvara vrata proljeću promotivnom akcijom za sve posjetitelje koji ga odluče provesti u okruženju jedinstvene prirode, prepoznatljive u cijelome svijetu. Cijena ulaznice za sve kopnene lokalitete u travnju je snižena 25 %. To znači da posjetitelji mogu razgledati rimski vojni logor Burnum, najviši Krkin slap – Manojlovac, manastir Krka i novouređeni Eko kampus „Krka“ u Puljanima po cijeni od 7,5 eura (56,51 kn) za odraslu osobu. Za djecu od sedam do osamnaest godina ona iznosi 5,25 eura (39,55 kn), dok je za djecu mlađu od sedam godina ulaz slobodan uvijek i svuda u Parku.

Na području izrazito siromašnom vodom, 72,5 km toka rijeke Krke prirodni je fenomen. Okružen četirima planinama i pod blagotvornim utjecajem mora, NP „Krka“ zelena je oaza u dalmatinskom kršu. Zato već danas isplanirajte svoj posjet Nacionalnom parku „Krka“ kako biste najbolje iskoristili proljetne temperature, sunčane dane i promotivne cijene koje će vrijediti cijeli mjesec. Radno vrijeme Parka u travnju je od osam do osamnaest sati, odnosno od deset do osamnaest sati za Burnum i manastir Krka.

 

Novosti

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  24/05/2023
„Ljudi s Krke“ – serijal fotografija koji je pokrenuo NP „Krka“

Krka spaja generacije kroz vrijeme: Ispunili smo želju posjetiteljici Mirni Koloper poklonivši joj staru bakinu fotografiju koju je slučajno ugledala na izložbi fotografija „Žene s Krke“. Fotografiju joj je na Roškom slapu uručila Nella Slavica, ravnateljica JU „NP Krka“.

  22/05/2023
Obnovimo zajedno biološku raznolikost

22. svibnja obilježavamo Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj

  20/05/2023
Radionica o razvoju programa praćenja stanja očuvanosti slatkovodnih riba

„Razvoj sustava praćenja stanja očuvanosti vrsta i stanišnih tipova“, projekt koji provodi Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, okupio brojne sudionike u Eko kampusu „Krka“

  19/05/2023
Održana javna tribina NP „Krka“ – sinergija zaštite prirodne i kulturne baštine i turizma u funkciji razvoja destinacije; razvoj sjevernog dijela Parka donijet će izravne koristi lokalnoj zajednici

„Izuzetno nas veseli sinergija uključenih dionika koja će u budućnosti rezultirati još boljim rješenjima za razvoj sjevernog dijela Parka, osigurati mladima budućnost, privući brojne posjetitelje i donijeti izravne koristi lokalnoj zajednici“, istaknula je na tribini Nella Slavica, ravnateljica JU „Nacionalni park Krka“

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content