Ovog tjedna održat će se radionica rezidbe maslina u Brištanima i Susret s lokalnim stanovništvom u Puljanima

Postoji izreka koja kaže: „Tko maslinu reže može pogriješiti. Najviše griješi onaj tko maslinu ne reže.“ Da bi maslinari s područja Krke što uspješnije odradili ovogodišnju rezidbu, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ u srijedu, 22. ožujka 2023. u 14 sati organizira radionicu rezidbe maslina. Radionica će se održati u Brištanima, na srednjem toku Krke, kod kružnog toka prema otoku Visovcu. Vodit će je Jakša Rošin, s Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita.

Rezidba maslina zahtijeva znanje i umješnost maslinara. U prošlosti se u našim krajevima o maslini nije vodila velika briga. Prednost su imali žito i vinova loza pa stabla maslina nisu bila redovito ni rezana ni gnojena. Danas znamo da bez rezidbe nema ni pravih rezultata pa se učimo, uz pomoć stručnjaka, pravilima rada, tj. tehnici rezidbe.

 

Lokalno stanovništvo

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  12/04/2024
20. Susret s lokalnim stanovništvom okuplja maslinare

Na prvom ovogodišnjem susretu maslinara sa šireg područja Krke razgovarat će se o pripremi maslina za uspješnu cvatnju i oplodnju

  03/04/2024
Kao doprinos očuvanju bioraznolikosti, osposobljeno trinaest novih pčelara

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Knin provela je program osposobljavanja za poslove pčelara

  03/04/2024
Ako vas zanima unaprjeđenje proizvodnje vina, pridružite nam se na novom Susretu s lokalnim stanovništvom

Kada, zašto i kako pretačemo vino tema je koja će okupiti vinare s područja Krke, a zainteresirani će moći sudjelovati i u tumačenju organoleptičkih svojstava vina

  22/12/2023
Meteorološke prilike u NP „Krka“ od sada su dostupne u realnom vremenu

Ako planirate posjet Parku i ako vas zanima trenutna vremenska situacija, pratite pokazatelje vremenskih pojava putem novih meteoroloških postaja i sami kreirajte itinerar obilaska

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content