U utorak, 7. ožujka 2023. u 14 sati proizvođači tradicijskih poljoprivrednih proizvoda i gospodarstvenici s područja uz rijeku Krku okupit će se na radionici rezidbe vinove loze

Radionica će se održati u Brištanima, na srednjem toku Krke, kod kružnog toka prema otoku Visovcu. Vodit će je Stipe Ivić, s Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita, a na njoj će moći sudjelovati stanovnici s područja Šibensko-kninske županije koji gravitiraju prema Nacionalnom parku „Krka“.

Kvalitetna i kontinuirana suradnja između Nacionalnog parka „Krka“ i lokalnog stanovništva preduvjet je zajedničkog rasta i razvoja temeljenog na očuvanju i unaprjeđenju bioraznolikosti i zaštiti čistog okoliša. Izradom tradicionalnih proizvoda od namirnica lokalno uzgojenih ekološkim postupkom zahvaljujemo našim starima kojima je zemlja omogućila podizanje obitelji, a tradiciju prenosimo naraštajima koji dolaze. Upravo iz toga razloga Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ organizira susrete i radionice s lokalnim stanovništvom.

Rezidbom vinove loze počinje sezona radova u vinogradu, pa s ovom radionicom simbolično počinje i novi ciklus edukacije lokalnog stanovništva kroz interaktivne radionice i predavanja.

Kako obaviti rezidbu masline lokalni poljoprivrednici saznat će na radionici krajem ožujka, također na licu mjesta, u masliniku, pod vedrim nebom.

Veselimo se vašem dolasku!

 

Lokalno stanovništvo

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  20/03/2023
Na 15. Susretu u Puljanima saznat ćete koje su blagodati pčelinjih proizvoda

Ovog tjedna održat će se radionica rezidbe maslina u Brištanima i Susret s lokalnim stanovništvom u Puljanima

  20/03/2023
U NP „Krka“ naučite kako pravilno rezati maslinu

Ovog tjedna održat će se radionica rezidbe maslina u Brištanima i Susret s lokalnim stanovništvom u Puljanima

  08/01/2020
14. susret s lokalnim stanovništvom

14. susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku održan je u subotu, 7. prosinca 2019. u 10 sati u konferencijskoj dvorani Posjetiteljskog centra u Laškovici.

  08/01/2020
13. susret s lokalnim stanovništvom

13. susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku održan je u subotu, 30. studenoga 2019. u konferencijskoj dvorani Posjetiteljskog centra u Laškovici.

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content