Mlade snage Teniskog kluba Šubićevac, kojemu je Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ ponosni sponzor, posjetile su u subotu novouređeni Eko kampus „Krka“ u Puljanima i provele zabavni dan u Parku

Kao posjetiteljski centar edukativnog karaktera, Eko kampus „Krka“ idealno je odredište za djecu, po prirodi znatiželjnu i zaigranu, jer nudi upravo ono što im se sviđa: interaktivne izložbe i uređeni okoliš opremljen spravama za igru i informativnim tablama duž cirkularnih staza.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ nastoji djelovati u sinergiji s lokalnom zajednicom, biti katalizator razvoja i dio uspješnih zajedničkih priča. Posebno je zadovoljna kada njezina djelatnost može biti vjetar u leđa sportskim klubovima i njihovoj mladosti. Kao zaštićeno područje, Nacionalni park „Krka“ posebnu brigu vodi o aktivnom boravku u prirodi kroz uređenje pješačkih staza i biciklističkih ruta, suorganizaciju sportskih događanja i rekreativne igre s djecom. Zato je ponosan partner profesionalnim sportskim klubovima.

Mali tenisači obišli su, u pratnji interpretatora, dvije zbirke, prirodoslovnu i arheološku. Koristeći najsuvremeniju tehnologiju i dizajnerska rješenja, te zbirke interpretiraju osobitosti Parka: prva floru i faunu, te geološke i biološke značajke zaštićenog područja, a druga brojne predmete pronađene sustavnim arheološkim istraživanjima na području rimskog vojnog logora Burnuma.

Posjetili su i Edukacijsko-interpretacijsko središte Laboratorij prirode, namijenjeno prije svega predškolskoj i školskoj djeci. Stalna muzejska izložba obuhvaća šest cjelina: geologiju, povijest, floru i faunu, zaštitu prirode i znanstvena zanimanja, pozivajući na istraživanje svijeta u kojem živimo kroz upoznavanje i iskušavanje metoda različitih znanstvenih disciplina i zanimanja koja se bave proučavanjem prirode i odnosom čovjeka prema njoj.

Šibenski tenisači posjetili su i amfiteatar Burnum i najviši Krkin slap, Manojlovac, smještene u neposrednoj blizini Eko kampusa, i fotografirali se na vidikovcu iznad slapa Brljana, otkrivši tako (gotovo) sve tajne čarobnog gornjeg toka rijeke Krke.

 

Novosti

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  30/03/2023
Provedite travanj na Krki – promotivne cijene ulaznica za sve posjetitelje dalmatinske oaze zelenila

U travnju po promotivnoj cijeni ulaznice od 7,5 eura posjetite cijeli gornji tok rijeke Krke: Eko kampus „Krka“ u Puljanima, manastir Krka, Burnum i Manojlovac. Ulaznica za sve ostale kopnene lokalite u NP „Krka“ snižena je dvadeset i pet pos…

  30/03/2023
Poziv na javnu raspravu od 4. travnja do 4. svibnja 2023.

Plan upravljanja područjem ekološke mreže HR3000171 Ušće Krke i zaštićenih područja Značajni krajobraz Kanal – Luka i Značajni krajobraz Krka – donji tok čije se granice dijelom preklapaju s granicama Nacionalnog parka „Krka“ upućen na javnu raspravu

  27/03/2023
Nova knjiga na dar školarcima u Županiji kroz projekt „Popunimo školske knjižnice“

Školske knjižnice u Šibensko-kninskoj županiji bogatije su za još jedno izdanje Javne ustanove „Nacionalni park Krka“. Riječ je o knjizi grupe autora Speleološki vodič Nacionalnog parka „Krka“.

  22/03/2023
Budimo promjena koju želimo vidjeti u svijetu i djelujmo odmah kako bismo sačuvali naše vode

Svjetski dan voda u NP „Krka“ obilježen je radionicom na Skradinskom buku s učenicima 3.a razreda Osnovne škole Jurja Šižgorića Šibenik

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content