Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ sufinancira službu hitne medicinske pomoći u turističkoj sezoni na području grada Skradina i NP „Krka“.

U jeku ovogodišnje turističke sezone Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ potpisala je Ugovor o sufinanciranju službe hitne medicinske pomoći tijekom turističke sezone 2022. sa Zavodom za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije u iznosu od 100.000 kn. Time će biti osiguran neprekidni rad, sanitetski materijal i gorivo za timove hitne medicinske pomoći na području grada Skradina i Nacionalnog parka „Krka“ u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna, kada na tom području znatno naraste broj posjetitelja pa je i potreba za hitnim medicinskim intervencijama veća.

Kvalitetna i pravovremena zdravstvena zaštita iznimno je važna, kako za građane naše županije tako i za naše posjetitelje, domaće i strane, tako da smo jako zadovoljni što možemo pomoći Zavodu za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije u obavljanju njegove djelatnosti. Vjerujemo da će stručni timovi hitne pomoći uspješno odraditi svoju zadaću, te se nadamo da neće imati puno intervencija“, kazala je ravnateljica JU „NP Krka“ Nella Slavica.

Kroz ulaz Skradin u ljetnim mjesecima u Park uđe preko 400 000 posjetitelja. Kako bi se tijekom turističke sezone povećala sigurnost građana, turista i posjetitelja, te svih onih koji dolaze u Hrvatsku, u razdoblju kada su znatno povećani promet i priljev ljudi, hitna medicinska pomoć je neophodna.

Suradnja s lokalnim jedinicama jedan je od prioriteta Nacionalnog parka „Krka“. Ona uključuje i brigu o sigurnosti i zdravlju domaćih i stranih posjetitelja, da bi mogli neometano uživati u prirodnim i kulturnopovijesnim vrijednostima Parka, koji će im, kao i boravak u našoj županiji, na taj način ostati u ugodnom sjećanju.

 

Novosti

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  25/01/2023
Zimsko prebrojavanje ptica vodarica u NP „Krka“ 2023. godine

Rezultate monitoringa Park će koristiti za provođenje mjera zaštite s ciljem očuvanja ptica vodarica i njihova staništa

  23/01/2023
Proslavimo rođendan Nacionalnog parka „Krka“ u Eko kampusu u Puljanima

Povodom svoga 38. rođendana, koji obilježava 24. siječnja, Nacionalni park „Krka“ posjetiteljima daruje besplatan ulazak u Eko kampus „Krka“ u Puljanima od 23. do 29. siječnja 2023.

  17/01/2023
Potraga za zmajem – edukativno-dokumentarni film o čovječjoj ribici

Nastavak projekta ZOOKrka, kojim pobliže upoznajemo razne životinjske vrste Nacionalnog parka „Krka“ u njihovom izvornom okolišu

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content