Ugovor o suradnji s predstavnicima DVD-ova i JVP-a potpisan je danas u Šibeniku u cilju zaštite prirodnih vrijednosti najviše kategorije.

Zaštita od požara jedna je od temeljnih odrednica Pravilnika o zaštiti i očuvanju Nacionalnog parka „Krka“ koja je sadržana i u svim drugim strateškim dokumentima koji određuju djelovanje Javne ustanove „Nacionalni park Krka“. Stoga se svake godine poduzimaju mjere i pripremne aktivnosti za prevenciju i aktivnu zaštitu od požara.

Predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Skradin, Dubravice, Sv. Juraj, Ervenik, Promina i Drniš te javnih vatrogasnih postrojbi Knin i Šibenik potpisali su s ravnateljicom JU „Nacionalni park Krka“ ugovor o suradnji za protupožarnu sezonu 2022. Pri svakom navedenom DVD-u i JVP-u organizirat će se vatrogasno odjeljenje u svrhu obavljanja vatrogasne djelatnosti i gašenja požara na području NP „Krka“, uspostaviti pojačano dežurstvo u danima vrlo velike opasnosti od izbijanja požara na otvorenom prostoru i nepovoljnih vremenskih uvjeta i osigurati motrilačko-dojavna služba na ključnim točkama.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ posebno se brine o protupožarnoj zaštiti. Svake godine donose se Program aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara, Plan motriteljsko-dojavne službe i Plan motrenja, čuvanja i ophodnje, koji detaljno propisuju mjere zaštite od požara na terenu, s naglaskom na razdoblje od 1. lipnja do 1. listopada. U sklopu aktivnosti zacrtanih tim planovima čiste se i uređuju protupožarni putovi, uklanja se nisko raslinje i kosi trava, održavaju se pješačke staze i atestiraju protupožarni aparati. U sezoni požara na terenu djeluje posebno ustrojena motrilačko-dojavna služba.

Pomoć vatrogasnih službi i dobrovoljnih vatrogasnih društava u mjestima u okolici Parka od iznimne nam je važnosti. Ove godine po prvi put su nam se pridružili predstavnici JVP-a Knin i JVP-a Šibenik kojima želimo dobrodošlicu, a potpisivanje ugovora podržao je i zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije“, kazala je ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ Nella Slavica i dodala: „Svim vatrogascima zahvaljujemo na nesebičnom doprinosu i želimo mirnu protupožarnu sezonu!“

 

 

 

Novosti

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  30/09/2022
Jačanje suradnje JU „Nacionalni park Krka“ i HGSS – Stanice Šibenik

Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Šibenik i Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ potpisale Ugovor o zajedničkom korištenju medicinske opreme i opreme za potragu i spašavanje, kojim je dogovorena i redovita obnova licenci i spremnos…

  19/09/2022
Nacionalni park „Krka“ i ove je godine dio svjetskog eko-projekta Zelena čistka

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pridružila se globalnoj volonterskoj akciji Zelena čistka. Akcija čišćenja održana je u petak, 16. rujna 2022. na području naselja Bogatići Miljevački u neposrednoj blizini granice Parka iznad Roškog slapa

  14/09/2022
Europski tjedan mobilnosti

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i ove će se godine različitim aktivnostima pridružiti obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti, manifestacije koja se održava od 16. do 22. rujna s ciljem podizanja svijesti javnosti o poboljšanju kvalitete života stanovnika europskih gradova.

  12/09/2022
NP „Krka“ pridružuje se Mjesecu hrvatskog turizma

U posljednjem tjednu u listopadu oduševite se jesenskim bojama NP „Krka“ po promotivnim cijenama

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content