Poštanska marka s motivima Visovca i švicarskog jezera Caume zajedničko je izdanje Hrvatske pošte i Švicarske pošte u povodu 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ rado se pridružila, na poziv Hrvatske pošte, obilježavanju 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Švicarske. Tim će povodom 5. svibnja biti puštene u optjecaj prigodne poštanske marke nastale u suradnji sa Švicarskom poštom. Za motive na markama izabrani su jezero Visovac u Nacionalnom parku „Krka“ i alpsko ledenjačko jezero Cauma.

Otok Visovac spada među najveće prirodne i kulturne vrijednosti Republike Hrvatske. Smjestio se usred pitoma proširenja rijeke Krke između Skradinskog buka i Roškog slapa. Franjevački samostan i crkva na otoku čine jedinstvenu ambijentalnu cjelinu u prekrasnom krajobrazu Visovačkog jezera.

Idilično švicarsko jezero Cauma smješteno je nedaleko od gradića Flimsa, u regiji Graubünden. To alpsko ledenjačko jezero napaja se iz podzemnih izvora, a nalazi se na 997 metara nadmorske visine. S pitoresknim otočićem u sredini, poznato je kao „Lag la Cauma“, što na retoromanskom jeziku znači „jezero popodnevnog odmora“. Posjetiteljima nudi mir, opuštanje, šetnju ili aktivan odmor.

Osim što ih povezuje dugogodišnje trgovinsko partnerstvo, Hrvatska je za stanovnike Švicarske i popularna turistička destinacija. Ljepota obaju jezera, Visovačkog i Caume, kroz prekrasne pitoreskne kadrove prenesena je i na poštanske marke kao rezultat plodne suradnje dviju zemalja.

 

Novosti

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  30/09/2022
Jačanje suradnje JU „Nacionalni park Krka“ i HGSS – Stanice Šibenik

Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Šibenik i Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ potpisale Ugovor o zajedničkom korištenju medicinske opreme i opreme za potragu i spašavanje, kojim je dogovorena i redovita obnova licenci i spremnos…

  19/09/2022
Nacionalni park „Krka“ i ove je godine dio svjetskog eko-projekta Zelena čistka

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pridružila se globalnoj volonterskoj akciji Zelena čistka. Akcija čišćenja održana je u petak, 16. rujna 2022. na području naselja Bogatići Miljevački u neposrednoj blizini granice Parka iznad Roškog slapa

  14/09/2022
Europski tjedan mobilnosti

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i ove će se godine različitim aktivnostima pridružiti obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti, manifestacije koja se održava od 16. do 22. rujna s ciljem podizanja svijesti javnosti o poboljšanju kvalitete života stanovnika europskih gradova.

  12/09/2022
NP „Krka“ pridružuje se Mjesecu hrvatskog turizma

U posljednjem tjednu u listopadu oduševite se jesenskim bojama NP „Krka“ po promotivnim cijenama

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content