U subotu, 23. travnja 2022. u 10 sati oglasit će se start 5. Krka polumaratona.

Od Eko kampusa „Krka“ u Puljanima do amfiteatra Burnum polumaratonci će trčati certificiranom stazom dugom 21 098 m. Kao i prethodnih godina, održat će se i Fun Run utrka, na stazi dugoj 5,6 km. Tu je i penjačko-trkački izazov – kruna cara Trajana, nagrada trkačima koji najbrže savladaju uspon iz kanjona rijeke Krke kod slapa Brljan. Ove godine ponovno će se održati i dječje utrke kod amfiteatra Burnum.

 Satnica

Polumaraton starta u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima u 10:00, a Fun Run utrka u 10:10. Na cilju u amfiteatru Burnum u 11:30 bit će proglašen pobjednik Fun Run utrke, pobjednik 5. Krka polumaratona u apsolutnom poretku u 12:30, a pobjednici po kategorijama u 13 sati. Cjelokupni program završit će do 14 sati, najavili su organizatori, Atletski klub Maraton 2000 iz Karlovca i Atletski klub Šibenik.

 Regulacija prometa

U subotu, 23. travnja promet će u cijelosti biti zatvoren od 10:00 do 13:00 na trasi utrke, i to u sljedećim smjerovima:

Eko kampus „Krka“ Puljane – pristupna cesta do županijske ceste Ž6055 – Ž6055 od državne ceste D59 do centra Oklaja (Dom umirovljenika/Supermarket) – državna cesta D59 od raskrižja sa županijskom cestom Ž6055 do amfiteatra Burnum – u mjestima na nerazvrstanim cestama Paraći, Bračići i Nečven – lokalna cesta 65025 i lokalna cesta 65014 od raskrižja s lokalnom cestom 65025 do izlaska na županijsku cestu Ž6055 u mjestu Čitluk.

Na tim dionicama moći će prometovati samo službena vozila i vozila Hitne medicinske pomoći. Promet će regulirati djelatnici Policije i redari koje će postaviti organizator. Na određenim dionicama (prije svega u mjestima Paraći, Bračići i Nečven) promet će biti uspostavljen nakon prolaska zadnjih trkača.

 Startni paketi

Trkači će svoje startne brojeve i startne pakete moći preuzeti u petak, 22. travnja u Drnišu, u ispostavi Javne ustanove „Nacionalni park Krka“, od 12 do 20 sati, ili na sam dan utrke, u subotu, 23. travnja, na startu u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima od 7:30. U paketu se, između ostalog, nalazi i kupon kojeg će trkači moći zamijeniti za ulaznicu za Nacionalni park „Krka“ i iskoristiti jedan dan tijekom vikenda u kojem se održava utrka. Također, za sve trkače i navijače otvorena je i Arheološka zbirka u Eko kampusu „Krka“ koju mogu posjetiti prije početka utrke.

 Organizirani prijevoz za trkače

Za sve trkače i ove godine je organiziran prijevoz iz Drniša (s autobusnog kolodvora), Šibenika (s autobusnog kolodvora) i Skradina (s autobusne stanice kod osnovne škole) izravno na start utrke. Autobus iz Drniša polazi u 7:00, a iz Šibenika i Skradina u 6:45. Za sve koji će osobnim automobilima doći na cilj utrke u Burnum, organiziran je prijevoz do starta – dolazak na start utrke osobnim automobilima neće biti moguć. Osobne stvari svih trkača bit će autobusima vraćene sa starta na cilj i tamo će biti čuvane od strane organizatora. Prijevoz autobusima s Burnuma na start u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima je od 8:00 do 9:15; odlazak autobusa sa stvarima prema Burnumu u 9:50, a povratak autobusa s Burnuma od 13:30 do 14:15.

 Staza

Staza polumaratona ima službeni međunarodni certifikat AIMS, što znači da će rezultat ostvaren na Krki biti vjerodostojan i važeći svugdje u svijetu. Na stazi će biti pet okrjepnih stanica, s vodom, izotoničnim napitkom i voćem. Glavna okrjepa bit će na cilju u Burnumu, u slavljeničkom ambijentu rimskoga vojnog logora. Najudaljenija točka staze nalazi se u mjestu Oklaj, gdje je okretište odakle se trkači vraćaju prema amfiteatru Burnum.

Staza Fun Run utrke ide izravno do amfiteatra Burnum. Na toj stazi bit će jedna okrjepna stanica, s vodom, pred kraj uspona iz kanjona Krke.

 Posebna napomena za predstavnike medija

Ljubazno pozivamo predstavnike medija da u subotu, 23. travnja, zbog posebne regulacije prometa, na glavnom ulazu u Eko kampus „Krka“ u Puljanima budu do 9:30. Tu će biti dočekani i upućeni na parkiralište. Svoje će automobile moći ostaviti s desne strane ceste izvan ograde Eko kampusa „Krka“ u Puljanima, okrenute u smjeru iz kojeg su došli. Nakon starta polumaratonaca, u 10:05 automobilima će se polako uputiti prema glavnoj cesti koja iz Oklaja preko slapa Brljan vodi prema amfiteatru Burnum. Nakon odlaska automobila s predstavnicima medija, iz Eko kampusa Puljane istom rutom u 10:10 kreću trkači Fun Run utrke. Napominjemo da nema zaustavljanja automobila prije dolaska u amfiteatar Burnum, kako bi cesta bila slobodna za trkače. Zahvaljujemo na razumijevanju.

Više informacija dostupno je na službenoj mrežnoj stranici www.krka.run.

Novosti

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  22/03/2024
Obilježavanje Dana šuma i Dana voda u NP „Krka“

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana šuma i Svjetskog dana voda, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ organizirala je edukativne aktivnosti s učenicima osnovnih škola kako bi potaknula svijest o važnosti očuvanja šuma i voda

  21/03/2024
Srce vrta, iznimna poljska bukva, Europsko je stablo godine 2024.

Nacionalni park „Krka“ ponosan je na sudjelovanje Zelene dame u natjecanju za Europsko stablo godine

  15/03/2024
Popunimo školske knjižnice – NP „Krka“ daruje novu knjigu županijskim školama

Školske knjižnice u Šibensko-kninskoj županiji bogatije su za još jedno izdanje Javne ustanove „Nacionalni park Krka“. Riječ je o fotomonografiji Ime mi je Krka.

  01/03/2024
Vodiči NP „Krka“ daruju obilazak gornjeg toka rijeke Krke

Prijavite se na besplatan obilazak gornjeg toka rijeke Krke uz pratnju vodiča NP „Krka“

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content