Koliko dobro poznajete Krku? Mi pitamo, vi odgovarate, a one najbrže nagrađujemo!

 Vrijeme došašća po mnogima je najljepše doba godine pa nije čudo da se svake godine sve ranije uvlači u naš kalendar. Do sada smo naučili da fizička udaljenost ne mora biti prepreka da se dobre priče nastave. Zato ćemo ovo božićno vrijeme dobrih djela i darivanja „preseliti“ online, kroz adventski kalendar na našim društvenim mrežama, uz zabavu i nezaobilaznu edukaciju, kako i priliči jednom nacionalnom parku.

Danas se iza dvadeset četiri vratašca adventskog kalendara uglavnom kriju čokoladice, a Krkin adventski kalendar ovaj ćemo put „zasladiti“ pitanjima. U razdoblju od 1. do 24. prosinca na Facebook mrežnoj stranici NP „Krka“ otvarat ćemo pitanja, a najbržeg pratitelja koji točno odgovori na postavljeno pitanje i prigodno nagraditi. Pitanja su sastavili znatiželjni učenici 2. a razreda OŠ Tina Ujevića Šibenik, koji su se pobrinuli da kreativnih i maštovitih pitanja neće nedostajati.

Koje stablo u NP „Krka“ ima najmanje listove, koliko brzo pliva vidra i ima li šišmiš kralježnicu samo su neka od pitanja koja „muče“ naše drugaše, a na vama je da nas pratite na društvenim mrežama i testirate svoje znanje o Krki!

 

 

Novosti

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  25/01/2023
Zimsko prebrojavanje ptica vodarica u NP „Krka“ 2023. godine

Rezultate monitoringa Park će koristiti za provođenje mjera zaštite s ciljem očuvanja ptica vodarica i njihova staništa

  23/01/2023
Proslavimo rođendan Nacionalnog parka „Krka“ u Eko kampusu u Puljanima

Povodom svoga 38. rođendana, koji obilježava 24. siječnja, Nacionalni park „Krka“ posjetiteljima daruje besplatan ulazak u Eko kampus „Krka“ u Puljanima od 23. do 29. siječnja 2023.

  17/01/2023
Potraga za zmajem – edukativno-dokumentarni film o čovječjoj ribici

Nastavak projekta ZOOKrka, kojim pobliže upoznajemo razne životinjske vrste Nacionalnog parka „Krka“ u njihovom izvornom okolišu

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content