Koliko dobro poznajete Krku? Mi pitamo, vi odgovarate, a one najbrže nagrađujemo!

 Vrijeme došašća po mnogima je najljepše doba godine pa nije čudo da se svake godine sve ranije uvlači u naš kalendar. Do sada smo naučili da fizička udaljenost ne mora biti prepreka da se dobre priče nastave. Zato ćemo ovo božićno vrijeme dobrih djela i darivanja „preseliti“ online, kroz adventski kalendar na našim društvenim mrežama, uz zabavu i nezaobilaznu edukaciju, kako i priliči jednom nacionalnom parku.

Danas se iza dvadeset četiri vratašca adventskog kalendara uglavnom kriju čokoladice, a Krkin adventski kalendar ovaj ćemo put „zasladiti“ pitanjima. U razdoblju od 1. do 24. prosinca na Facebook mrežnoj stranici NP „Krka“ otvarat ćemo pitanja, a najbržeg pratitelja koji točno odgovori na postavljeno pitanje i prigodno nagraditi. Pitanja su sastavili znatiželjni učenici 2. a razreda OŠ Tina Ujevića Šibenik, koji su se pobrinuli da kreativnih i maštovitih pitanja neće nedostajati.

Koje stablo u NP „Krka“ ima najmanje listove, koliko brzo pliva vidra i ima li šišmiš kralježnicu samo su neka od pitanja koja „muče“ naše drugaše, a na vama je da nas pratite na društvenim mrežama i testirate svoje znanje o Krki!

 

 

Novosti

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  19/09/2022
Nacionalni park „Krka“ i ove je godine dio svjetskog eko-projekta Zelena čistka

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pridružila se globalnoj volonterskoj akciji Zelena čistka. Akcija čišćenja održana je u petak, 16. rujna 2022. na području naselja Bogatići Miljevački u neposrednoj blizini granice Parka iznad Roškog slapa

  14/09/2022
Europski tjedan mobilnosti

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i ove će se godine različitim aktivnostima pridružiti obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti, manifestacije koja se održava od 16. do 22. rujna s ciljem podizanja svijesti javnosti o poboljšanju kvalitete života stanovnika europskih gradova.

  12/09/2022
NP „Krka“ pridružuje se Mjesecu hrvatskog turizma

U posljednjem tjednu u listopadu oduševite se jesenskim bojama NP „Krka“ po promotivnim cijenama

  12/09/2022
Predstavljen novi turističko-planinarski zemljovid NP „Krka“

Zaputite se u otkrivanje prirodnih i kulturnopovijesnih vrijednosti, pješačkih staza i biciklističkih ruta Nacionalnog parka „Krka“ uz njegov novi zemljovid, koji su izradili iskusni članovi Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Šibenik

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content