Koliko dobro poznajete Krku? Mi pitamo, vi odgovarate, a one najbrže nagrađujemo!

 Vrijeme došašća po mnogima je najljepše doba godine pa nije čudo da se svake godine sve ranije uvlači u naš kalendar. Do sada smo naučili da fizička udaljenost ne mora biti prepreka da se dobre priče nastave. Zato ćemo ovo božićno vrijeme dobrih djela i darivanja „preseliti“ online, kroz adventski kalendar na našim društvenim mrežama, uz zabavu i nezaobilaznu edukaciju, kako i priliči jednom nacionalnom parku.

Danas se iza dvadeset četiri vratašca adventskog kalendara uglavnom kriju čokoladice, a Krkin adventski kalendar ovaj ćemo put „zasladiti“ pitanjima. U razdoblju od 1. do 24. prosinca na Facebook mrežnoj stranici NP „Krka“ otvarat ćemo pitanja, a najbržeg pratitelja koji točno odgovori na postavljeno pitanje i prigodno nagraditi. Pitanja su sastavili znatiželjni učenici 2. a razreda OŠ Tina Ujevića Šibenik, koji su se pobrinuli da kreativnih i maštovitih pitanja neće nedostajati.

Koje stablo u NP „Krka“ ima najmanje listove, koliko brzo pliva vidra i ima li šišmiš kralježnicu samo su neka od pitanja koja „muče“ naše drugaše, a na vama je da nas pratite na društvenim mrežama i testirate svoje znanje o Krki!

 

 

Novosti

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  20/09/2023
Završetak javne rasprave o planovima upravljanja

Zaključno s 18. rujna 2023. završena je javna rasprava  o prijedlozima Plana upravljanja područjem ekološke mreže Nacionalni park „Krka“ i šire područje (PU 6005) i Plana upravljanja područjem ekološke mreže Krka i okolni plato i pridružena zaštićena područja (PU 7006)

  15/09/2023
Nacionalni park „Krka“ i ove je godine dio svjetskog eko-projekta Zelena čistka

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pridružila se globalnoj volonterskoj akciji Zelena čistka; akcija čišćenja održana je u petak, 15. rujna 2023. na području naselja Lozovac uz granicu Parka

  13/09/2023
Pješaci i biciklisti posjetite NP „Krka“ po promotivnim cijenama

Od 16. do 22. rujna promotivna cijena za pješake i bicikliste na ulazima Skradinski most, Stinice i Roški slap iznosi 12 eura za cijeli Park, a 6 eura za srednji i gornji tok Krke

  12/09/2023
Udomite psa iz udruge Šibenske šape i postanite član Kluba prijatelja Krke

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i udruga Šibenske šape dogovorile suradnju oko zaštite životinja

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content