Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ sudjelovala je u nedjelju, 6. listopada na Sajmu EU fondova u Šibeniku, koji organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova.

Riječ je o događaju informativno-zabavnog karaktera, otvorenom za cjelokupnu zainteresiranu javnost s ciljem edukacije i informiranja posjetitelja o mogućnostima korištenja bespovratnih sredstava iz EU fondova.

JU „NP Krka“ na Sajmu je predstavila vlastite projekte financirane iz EU fondova, s obzirom da je Ustanova proteklih godina izuzetno uspješan korisnik EU fondova. Predstavljeni su projekti Nepoznata Krka: Skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke, koji se trenutno provodi u sjevernom dijelu Nacionalnog parka „Krka“ i ruralnim područjima uz njegov rub, i projekt Centar za upravljanje posjećivanjem Nacionalnog parka „Krka“ – Lozovac. Oba projekta sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt Nepoznata Krka: Skrivena blaga srednjeg i gornjeg toka provodi se s ciljem aktiviranja neiskorištenih turističkih i gospodarskih potencijala sjevernog dijela Nacionalnog parka „Krka“, uz ravnomjerniji prostorni i vremenski raspored posjetitelja i ukupni društveni, gospodarski i ekološki boljitak toga područja.

Izgradnjom infrastrukture za prijem, upravljanjem i edukacijom posjetitelja, projekt Centar za upravljanje posjećivanjem Nacionalnog parka „Krka“ – Lozovac ima za cilj povećanje privlačnosti NP „Krka“ kao turističke atrakcije, jačanje obrazovnih kapaciteta za interaktivnu edukaciju i informiranje posjetitelja, postizanje kvalitetnijeg prostornog i vremenskog rasporeda posjetitelja te ukupni društveni, gospodarski i ekološki boljitak.

 

 

Nepoznata Krka

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  27/07/2022
Održan je 5. sastanak Savjetodavnog odbora Projekta „Nepoznata Krka"

Predstavljanje Kataloga turističkih proizvoda i Priručnika za upravljanje volonterima i volonterskim programima

  19/05/2021
Edukacija u upravljanju zaštićenim područjima prirode u USA

Šest djelatnika Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ uspješno je završilo program edukacije o upravljanju zaštićenim područjima i razvoju održivog turizma certificiranog programa u Centru za upravljanje zaštićenim područjima.

  14/06/2020
Edukacija za voditelje tima potraga – Team leader

Edukacija je održana 12. i 13. lipnja 2020. (ukupno 16 sati predavanja i 2 sata vježbe) u Posjetiteljskom centru u Laškovici.

  30/05/2020
Edukacija pružanja pomoći unesrećenom i edukacija spašavanja na vodama

U okviru projekta Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke (KK 06.1.2.01.0003), sufinanciranog u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., djelatnici Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ pristupili…

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content