8. susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku održan je u subotu, 24. studenoga 2018. od 10 sati do 14 sati u konferencijskoj dvorani Eko kampusa Krka u Puljanima.

Predavanje o uzgoju maslina, berbi, preradi, skladištenju i prihrani maslina održao je Jakša Rošin s Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita a o komini kao energentu, njezinom skladištenju i korištenju govorila je Gordana Kožarić-Silov iz Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe, podružnice Šibenik.

Prilikom predavanja prikupljeni su uzorci domaćeg maslinovog ulja koji će se analizirati na Institutu za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu a postupak je besplatan za sve sudionike koji su predali uzorke svog ulja na 8. susretu s lokalnim stanovništvom.

U cilju prikupljanja ključnih odrednica za provedbu projekta Etika zaštite prirode u Nacionalnom parku „Krka“ kroz koji nam je želja odgovorno afirmirati naš Park kao prvi etički nacionalni park u regiji, provodimo istraživanje javnog mnijenja neposrednih dionika kojeg je na 8. susretu s lokalnim stanovništvom održala Dalia Matijević, vanjska suradnica na projektu. Ukupno je prikupljeno 54 ispunjena anketna upitnika čijom će se analizom dobiti kvalitetni rezultati obzirom na reprezentativan uzorak ispitanika.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ organizira susrete tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku u cilju edukacije i podrške kroz interaktivne radionice i predavanja. Priprema programa razvojnih projekata u lokalnim zajednicama uz NP „Krka“ dio je dugoročne strategije kojom bi se kroz razvoj projekata u narednim godinama postiglo osnaživanje lokalnog gospodarstva i ruralnog razvoja u sklopu Natura 2000 područja te stvorili preduvjeti za dugoročni razvoj, zaštitu i edukaciju.

 

Lokalno stanovništvo

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  08/01/2020
14. susret s lokalnim stanovništvom

14. susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku održan je u subotu, 7. prosinca 2019. u 10 sati u konferencijskoj dvorani Posjetiteljskog centra u Laškovici.

  08/01/2020
13. susret s lokalnim stanovništvom

13. susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku održan je u subotu, 30. studenoga 2019. u konferencijskoj dvorani Posjetiteljskog centra u Laškovici.

  08/01/2020
12. susret s lokalnim stanovništvom

12. susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku održan je u subotu, 26. listopada 2019. u konferencijskoj dvorani Posjetiteljskog centra u Laškovici.

  08/01/2020
11. susret s lokalnim stanovništvom

U subotu, 30. ožujka 2019. godine u konferencijskoj dvorani Eko kampusa „Krka“ u Puljanima održan je 11. susret s lokalnim stanovništvom.

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content