8. susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku održan je u subotu, 24. studenoga 2018. od 10 sati do 14 sati u konferencijskoj dvorani Eko kampusa Krka u Puljanima.

Predavanje o uzgoju maslina, berbi, preradi, skladištenju i prihrani maslina održao je Jakša Rošin s Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita a o komini kao energentu, njezinom skladištenju i korištenju govorila je Gordana Kožarić-Silov iz Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe, podružnice Šibenik.

Prilikom predavanja prikupljeni su uzorci domaćeg maslinovog ulja koji će se analizirati na Institutu za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu a postupak je besplatan za sve sudionike koji su predali uzorke svog ulja na 8. susretu s lokalnim stanovništvom.

U cilju prikupljanja ključnih odrednica za provedbu projekta Etika zaštite prirode u Nacionalnom parku „Krka“ kroz koji nam je želja odgovorno afirmirati naš Park kao prvi etički nacionalni park u regiji, provodimo istraživanje javnog mnijenja neposrednih dionika kojeg je na 8. susretu s lokalnim stanovništvom održala Dalia Matijević, vanjska suradnica na projektu. Ukupno je prikupljeno 54 ispunjena anketna upitnika čijom će se analizom dobiti kvalitetni rezultati obzirom na reprezentativan uzorak ispitanika.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ organizira susrete tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku u cilju edukacije i podrške kroz interaktivne radionice i predavanja. Priprema programa razvojnih projekata u lokalnim zajednicama uz NP „Krka“ dio je dugoročne strategije kojom bi se kroz razvoj projekata u narednim godinama postiglo osnaživanje lokalnog gospodarstva i ruralnog razvoja u sklopu Natura 2000 područja te stvorili preduvjeti za dugoročni razvoj, zaštitu i edukaciju.

 

Lokalno stanovništvo

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  29/11/2023
18. Susret s lokalnim stanovništvom okuplja maslinare

Na posljednji Susret ove godine, koji donosi zanimljivu i aktualnu temu, maslinari će moći donijeti i mlado ulje na besplatnu analizu

  17/11/2023
17. Susret: radionica degustacije mladih bijelih vina

Unaprjeđenje proizvodnje bijelih vina i osvrt na vina iz berbe 2023. glavne su teme novog Susreta s lokalnim stanovništvom

  24/10/2023
Završeni radovi na uređenju pješačke staze ispod Skradinskog mosta

Uređenje nove pješačke staze na ulazu u Nacionalni park „Krka“ omogućuje veću sigurnost svih sudionika prometa državnom cestom preko Skradinskog mosta

  23/10/2023
U NP „Krka“ naučite kako održati zdrave i jake pčelinje zajednice

Ovog tjedna u Puljanima će se održati Susret s lokalnim stanovništvom namijenjen pčelarima

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content