7. susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku održat će se subotu 25. ožujka 2017. u 10 sati u Eko kampusu Puljane u Nacionalnom parku „Krka“.

Od 10 do 13 sati održat će se radionica s lokalnom zajednicom na temu Priprema programa razvojnih projekata u lokalnim zajednicama uz Nacionalni park „Krka“. Radionica je slobodna za sve poljoprivrednike i gospodarstvenike uz Krku, jedinice lokalne samouprave, lokalne akcijske grupe i udruge na širem području Nacionalnog parka „Krka“.

Priprema programa razvojnih projekata u lokalnim zajednicama uz NP „Krka“ dio je dugoročne strategije kojom bi se kroz razvoj projekata u narednim godinama postiglo osnaživanje lokalnog gospodarstva i ruralnog razvoja u sklopu Natura 2000 područja te stvorili preduvjeti za dugoročni razvoj, zaštitu i edukaciju.

Na 7. susretu nastavit će se razgovori s lokalnom zajednicom na užem i širem području Krke u cilju definiranja i konkretizacije razvojnih projekata. Zainteresirani sudionici za apliciranje na mjeru 6, podmjere 6.2 i 6.4 bit će raspoređeni u manje radne skupine po centrima zanimanja. Pobliže će se razgovarati o preduvjetima za prijave i pripremi potrebne dokumentacije. Zainteresiranim sudionicima bit će predstavljene i druge mjere koje su od posebnog interesa za lokalnu zajednicu uz Krku poput mjera razvoja, inovativnosti i udruživanja.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ organizira susrete tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku u cilju edukacije i podrške kroz interaktivne radionice i predavanja. Radionice s naglaskom na razvoj tradicijskog poduzetništva u blizini Nacionalnog parka „Krka“ uspješno su održane tijekom 2014., 2015. i 2016. rezultat kojih je, primjerice, manifestacija Krkin zeleni stol.

U uvodnom dijelu 7. susreta bit će uručene zahvalnice sudionicima – izlagačima Krkinog zelenog stola koji su svojim nesebičnim doprinosom tijekom 2016. brojnim posjetiteljima NP „Krka“ predstavili dio bogate prirodne i kulturne tradicijske baštine. JU „NP Krka“ podržava trud čuvara baštine i veoma im je zahvalna na odazivu i sudjelovanju na Krkinom zelenom stolu koji je kao manifestacija organizirana kako bi pomogla u prezentaciji i plasiranju autohtonih lokalnih proizvoda.

 

Lokalno stanovništvo

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  12/04/2024
20. Susret s lokalnim stanovništvom okuplja maslinare

Na prvom ovogodišnjem susretu maslinara sa šireg područja Krke razgovarat će se o pripremi maslina za uspješnu cvatnju i oplodnju

  03/04/2024
Kao doprinos očuvanju bioraznolikosti, osposobljeno trinaest novih pčelara

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Knin provela je program osposobljavanja za poslove pčelara

  03/04/2024
Ako vas zanima unaprjeđenje proizvodnje vina, pridružite nam se na novom Susretu s lokalnim stanovništvom

Kada, zašto i kako pretačemo vino tema je koja će okupiti vinare s područja Krke, a zainteresirani će moći sudjelovati i u tumačenju organoleptičkih svojstava vina

  22/12/2023
Meteorološke prilike u NP „Krka“ od sada su dostupne u realnom vremenu

Ako planirate posjet Parku i ako vas zanima trenutna vremenska situacija, pratite pokazatelje vremenskih pojava putem novih meteoroloških postaja i sami kreirajte itinerar obilaska

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content