110 međunarodnih studenata i profesora sudjelovalo je na promotivnom događanju za ciljani tržišni segment na temu Održivi turizam i inovacije u posjećivanju Nacionalnog parka „Krka“.

ponedjeljak, 7. svibnja 2018. u Gradu Skradinu, djelatnici Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ predstavili su projekt Nepoznata Krka, kao međunarodno i nacionalno promotivno događanje za ciljani tržišni segment na temu Održivi turizam i inovacije u posjećivanju Nacionalnog parka „Krka“.

Promotivno događanje okupilo je 110 studenata i profesora iz Zagreba (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Münchena iz Njemačke, Muscata iz Omana, Haife iz Izraela, Budimpešte iz Mađarske te članove Svjetske turističke akademije i laureate Svjetske turističke organizacije – profesore sa University of Wisconsin-Stouta iz Sjedinjenih Američkih Država, Hebrew Universityja iz Izraela i Leeds Beckett Universityja iz Velike Britanije. Na promotivnom događanju bili su i profesori iz Australije, Kanade, Španjolske i Meksika koji su imali priliku saznati sve o održivom upravljanju posjećivanjem i provođenju edukativnih projekata u Javnoj ustanovi „Nacionalni park Krka“, koji su okosnica samog projekta Nepoznata Krka.

Kroz suradnju sa Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu dogovoreno je predstavljanje projekta Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke u cilju promocije projekta, održivog turizma i važnosti provođenja inovacija u posjećivanju zaštićenog područja te stvaranja vidljivosti projekta čime se doprinosi mogućnosti korištenja lokaliteta u budućnosti. Sudionici su, uz prezentaciju projekta, imali mogućnost obići područje Nacionalnog parka „Krka“ i lokalitete na kojima će se odvijati projekt Nepoznata Krka.

Projekt Nepoznata Krka objedinjuje sve ono čime se Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ kao upravljačka struktura bavi. Zaštita prirode, održivi razvoj i infrastrukturna ulaganja, upravljanje posjetiteljima, suradnja s lokalnom zajednicom te edukativne i prezentacijske aktivnosti objedinjene su u projekt koji će pozitivno utjecati na ukupan razvoj cijelog područja srednjeg i gornjeg toka rijeke Krke.

Projektom je predviđen niz infrastrukturnih intervencija unutar NP „Krka“, osmišljavanje i uvođenje novih prezentacijskih i interpretacijskih sadržaja, poput izgradnje, uređenja i opremanja posjetiteljskog centra Eko kampus Krka u Puljanima i opremanja Centra za interpretaciju prirode Krka – vrelo života u Kistanjama, s likovnim i multimedijalnim interpretacijskim postavom, uređenje pješačkih staza, elektrifikacija brodskog prometa i unaprjeđenje sustava upravljanja sadržajima i posjetiteljima, u sklopu kojega su predviđene brojne edukativne aktivnosti radi povećanja sigurnosti posjetitelja, ali i podizanja svijesti javnosti i dionika iz sektora obrazovanja, turizma i medija o prirodnim bogatstvima rijeke Krke i procesima vezanim za nju.

 

 

Nepoznata Krka

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  27/07/2022
Održan je 5. sastanak Savjetodavnog odbora Projekta „Nepoznata Krka"

Predstavljanje Kataloga turističkih proizvoda i Priručnika za upravljanje volonterima i volonterskim programima

  19/05/2021
Edukacija u upravljanju zaštićenim područjima prirode u USA

Šest djelatnika Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ uspješno je završilo program edukacije o upravljanju zaštićenim područjima i razvoju održivog turizma certificiranog programa u Centru za upravljanje zaštićenim područjima.

  14/06/2020
Edukacija za voditelje tima potraga – Team leader

Edukacija je održana 12. i 13. lipnja 2020. (ukupno 16 sati predavanja i 2 sata vježbe) u Posjetiteljskom centru u Laškovici.

  30/05/2020
Edukacija pružanja pomoći unesrećenom i edukacija spašavanja na vodama

U okviru projekta Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke (KK 06.1.2.01.0003), sufinanciranog u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., djelatnici Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ pristupili…

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content