U okviru projekta Euroschoolsport 2018, učenici i predstavnici srednjih škola iz devet država članica Europske unije nazočili su predstavljanju projekta Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke.

U srijedu, 18. travnja 2018u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima djelatnici Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ predstavili su projekt Nepoznata Krka, kao međunarodno i nacionalno promotivno događanje za ciljani tržišni segment na temu Inovativni obrazovni i stručni skup. Sto šezdeset sudionika, čiji je domaćin bila Ekonomska škola Šibenik, imalo je priliku saznati sve o održivom upravljanju posjećivanjem i provođenju edukativnih projekata u Javnoj ustanovi „Nacionalni park Krka“, što je okosnica samog projekta Nepoznata Krka.

Učenici i predstavnici škola razgledali su, uz stručno vodstvo djelatnika JU „NP Krka“, budući kampus i lokalitete obuhvaćene projektom Nepoznata Krka, a posjetili su i druge zanimljive dijelove Parka. Ekonomska škola Šibenik od 2014. godine partner je u projektu Euroschoolsport, koji se provodi u okviru projekta Erasmus+, a čiji je organizator i predstavnik Le Lycée Pierre Forest MAUBEUGE, srednja škola iz Republike Francuske. Cilj projekta je sinergija znanja i učenja stranih jezika, promidžbe sporta, kulture, običaja, turizma i cjeloživotnoga učenja. Upravo zato je Eko kampus „Krka“ idealno mjesto za takav susret, s obzirom na to da dijeli iste vrijednosti koje taj projekt promiče. Naime, novouređeni posjetiteljski centar u Puljanima bit će interpretacijsko-edukacijsko i volontersko središte usmjereno prije svega na mlade – učenike, studente, znanstvenike i istraživače, koji će u okruženju jedinstvene prirodne i kulturnopovijesne baštine usvajati nova znanja i spoznaje, usavršavati se i družiti.

Projekt Nepoznata Krka objedinjuje sve ono čime se Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ kao upravljačka struktura bavi: zaštita prirode, održivi razvoj, infrastrukturna ulaganja, upravljanje posjetiteljima, suradnja s lokalnom zajednicom, te edukativne i prezentacijske aktivnosti objedinjeni su u projekt koji će pozitivno utjecati na ukupni razvoj područja srednjeg i gornjeg toka rijeke Krke.

Projektom je predviđen niz infrastrukturnih intervencija unutar NP „Krka“: osmišljavanje i uvođenje novih prezentacijskih i interpretacijskih sadržaja, poput izgradnje, uređenja i opremanja posjetiteljskog centra Eko kampus „Krka“ u Puljanima i opremanja Centra za interpretaciju prirode Krka – vrelo života u Kistanjama, s likovnim i multimedijalnim interpretacijskim postavom, uređenje pješačkih staza, elektrifikacija brodskog prometa i unaprjeđenje sustava upravljanja sadržajima i posjetiteljima, u sklopu kojega su predviđene brojne edukativne aktivnosti radi povećanja sigurnosti posjetitelja, ali i podizanja svijesti javnosti i dionika iz sektora obrazovanja, turizma i medija o prirodnim bogatstvima rijeke Krke i procesima vezanim za nju.

 

Nepoznata Krka

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  27/07/2022
Održan je 5. sastanak Savjetodavnog odbora Projekta „Nepoznata Krka"

Predstavljanje Kataloga turističkih proizvoda i Priručnika za upravljanje volonterima i volonterskim programima

  19/05/2021
Edukacija u upravljanju zaštićenim područjima prirode u USA

Šest djelatnika Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ uspješno je završilo program edukacije o upravljanju zaštićenim područjima i razvoju održivog turizma certificiranog programa u Centru za upravljanje zaštićenim područjima.

  14/06/2020
Edukacija za voditelje tima potraga – Team leader

Edukacija je održana 12. i 13. lipnja 2020. (ukupno 16 sati predavanja i 2 sata vježbe) u Posjetiteljskom centru u Laškovici.

  30/05/2020
Edukacija pružanja pomoći unesrećenom i edukacija spašavanja na vodama

U okviru projekta Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke (KK 06.1.2.01.0003), sufinanciranog u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., djelatnici Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ pristupili…

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content