Na prijedlog stanovnika sela Nečven, jedinog naselja koje se u potpunosti nalazi u granicama Nacionalnog parka „Krka“, održana je javna tribina u prostorijama Općine Promina u Oklaju, koja je bila domaćin.

Uz mnogobrojne predstavnike lokalne zajednice naselja Nečven, na tribini su bili i predstavnici Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ i Općine Promina.

Pripadnost Nacionalnom parku “Krka“ mještanima sela Nečven donosi brojne prednosti i mogućnosti razvoja, ali i neka ograničenja i pravila koja moraju poštivati.

Prije svega se to odnosi na izvođenje pojedinih radnji (poput sječe ili lova) po posebno propisanim uvjetima i na posebne propise gradnje, obnove i restauracije postojećih objekata. O tome je, u okviru novog Prostornog plana Nacionalnog parka „Krka“, koji je u postupku izrade, bilo najviše riječi na tribini.

Dogovoreno je da će vlasnici nekretnina u Nečvenu, okupljeni u udrugu, uz pomoć stručnjaka izraditi elaborat o potrebama i načinu razvoja naselja Nečven, koji kao stručna podloga može ući u Programske smjernice za izradu prostornog plana.

Za sada je na snazi Prostorni plan Nacionalnog parka „Krka“ iz 1989. godine, a u završnoj je fazi izrada Podloge za donošenje novog prostornog plana, završetak koje se očekuje prije ljeta.

Zajednički cilj NP „Krka“ i stanovnika naselja Nečven je očuvanje prirode i prostora uz mogućnost razvoja turističke djelatnosti stanovništva kroz usmjereni razvoj naselja.

 

Lokalno stanovništvo

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  08/01/2020
14. susret s lokalnim stanovništvom

14. susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku održan je u subotu, 7. prosinca 2019. u 10 sati u konferencijskoj dvorani Posjetiteljskog centra u Laškovici.

  08/01/2020
13. susret s lokalnim stanovništvom

13. susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku održan je u subotu, 30. studenoga 2019. u konferencijskoj dvorani Posjetiteljskog centra u Laškovici.

  08/01/2020
12. susret s lokalnim stanovništvom

12. susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku održan je u subotu, 26. listopada 2019. u konferencijskoj dvorani Posjetiteljskog centra u Laškovici.

  08/01/2020
11. susret s lokalnim stanovništvom

U subotu, 30. ožujka 2019. godine u konferencijskoj dvorani Eko kampusa „Krka“ u Puljanima održan je 11. susret s lokalnim stanovništvom.

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content