U subotu, 5. ožujka 2016. u 10 sati u Eko kampusu Puljane održan je 4. susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku.

Od 10 do 13 sati održala se radionica s lokalnom zajednicom na temu Priprema programa razvojnih projekata u lokalnim zajednicama uz Nacionalni park „Krka“. Radionica je bila slobodna za sve poljoprivrednike i gospodarstvenike uz Krku, jedinice lokalne samouprave, lokalne akcijske grupe i udruge na širem području Nacionalnog parka „Krka“.

Priprema programa razvojnih projekata u lokalnim zajednicama uz NP „Krka“ dio je dugoročne strategije kojom bi se kroz razvoj projekata u godinama koje dolaze osnažilo lokalno gospodarstvo i ruralni razvoj u sklopu Natura 2000 područja i stvorili preduvjeti za dugoročni razvoj, zaštitu i edukaciju.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ organizira susrete tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku u cilju edukacije i podrške kroz interaktivne radionice i predavanja. Radionice s naglaskom na razvoj tradicijskog poduzetništva u blizini Nacionalnog parka „Krka“ uspješno su održavane tijekom 2014. i 2015., rezultat kojih je, primjerice, manifestacija Krkin zeleni stol.

U uvodnom dijelu 4. susreta uručene su zahvalnice sudionicima-izlagačima Krkinog zelenog stola koji su svojim nesebičnim doprinosom tijekom 2015. brojnim posjetiteljima NP „Krka“ predstavili dio bogate prirodne i kulturne tradicijske baštine. JU „NP Krka“ podržava trud čuvara baštine i veoma im je zahvalna na odazivu i sudjelovanju na Krkinom zelenom stolu, koji je organiziran kako bi se  prezentirali i plasirali autohtoni lokalni proizvodi.

Idući susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku održat će se 9. travnja 2016. u 9 sati u Eko kampusu Puljane.

Lokalno stanovništvo

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  15/05/2023
Nacionalni park „Krka“ poziva na javnu tribinu

Javna tribina Nacionalni park „Krka“ – sinergija zaštite prirodne i kulturne baštine i turizma u funkciji razvoja destinacije održat će se u četvrtak, 18. svibnja 2023. u 11 sati u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima

  27/04/2023
Predavanje o suzbijanju šteta od divljih svinja u zaštićenom području

Divlje svinje i kako spriječiti štete na poljoprivrednim kulturama: predavanje organizirano za lokalno stanovništvo uz mogućnost preuzimanja repelenata za divlje svinje

  03/04/2023
Projekti JU „NP Krka“ u službi građana i gostiju grada Skradina

Uređenje nove pješačke staze na ulazu u Nacionalni park „Krka“ doprinijet će visokoj razini sigurnosti svih sudionika prometa državnom cestom preko Skradinskog mosta

  20/03/2023
Na 15. Susretu u Puljanima saznat ćete koje su blagodati pčelinjih proizvoda

Ovog tjedna održat će se radionica rezidbe maslina u Brištanima i Susret s lokalnim stanovništvom u Puljanima

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content