U subotu, 5. ožujka 2016. u 10 sati u Eko kampusu Puljane održan je 4. susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku.

Od 10 do 13 sati održala se radionica s lokalnom zajednicom na temu Priprema programa razvojnih projekata u lokalnim zajednicama uz Nacionalni park „Krka“. Radionica je bila slobodna za sve poljoprivrednike i gospodarstvenike uz Krku, jedinice lokalne samouprave, lokalne akcijske grupe i udruge na širem području Nacionalnog parka „Krka“.

Priprema programa razvojnih projekata u lokalnim zajednicama uz NP „Krka“ dio je dugoročne strategije kojom bi se kroz razvoj projekata u godinama koje dolaze osnažilo lokalno gospodarstvo i ruralni razvoj u sklopu Natura 2000 područja i stvorili preduvjeti za dugoročni razvoj, zaštitu i edukaciju.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ organizira susrete tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku u cilju edukacije i podrške kroz interaktivne radionice i predavanja. Radionice s naglaskom na razvoj tradicijskog poduzetništva u blizini Nacionalnog parka „Krka“ uspješno su održavane tijekom 2014. i 2015., rezultat kojih je, primjerice, manifestacija Krkin zeleni stol.

U uvodnom dijelu 4. susreta uručene su zahvalnice sudionicima-izlagačima Krkinog zelenog stola koji su svojim nesebičnim doprinosom tijekom 2015. brojnim posjetiteljima NP „Krka“ predstavili dio bogate prirodne i kulturne tradicijske baštine. JU „NP Krka“ podržava trud čuvara baštine i veoma im je zahvalna na odazivu i sudjelovanju na Krkinom zelenom stolu, koji je organiziran kako bi se  prezentirali i plasirali autohtoni lokalni proizvodi.

Idući susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku održat će se 9. travnja 2016. u 9 sati u Eko kampusu Puljane.

Lokalno stanovništvo

JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE

  22/12/2023
Meteorološke prilike u NP „Krka“ od sada su dostupne u realnom vremenu

Ako planirate posjet Parku i ako vas zanima trenutna vremenska situacija, pratite pokazatelje vremenskih pojava putem novih meteoroloških postaja i sami kreirajte itinerar obilaska

  29/11/2023
18. Susret s lokalnim stanovništvom okuplja maslinare

Na posljednji Susret ove godine, koji donosi zanimljivu i aktualnu temu, maslinari će moći donijeti i mlado ulje na besplatnu analizu

  17/11/2023
17. Susret: radionica degustacije mladih bijelih vina

Unaprjeđenje proizvodnje bijelih vina i osvrt na vina iz berbe 2023. glavne su teme novog Susreta s lokalnim stanovništvom

  24/10/2023
Završeni radovi na uređenju pješačke staze ispod Skradinskog mosta

Uređenje nove pješačke staze na ulazu u Nacionalni park „Krka“ omogućuje veću sigurnost svih sudionika prometa državnom cestom preko Skradinskog mosta

109

km2

07

slapova

388

km bike ruta

47

km pješačkih staza

10

ulaza

Skip to content