Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  15.06.2015, 07:51h


Odčepi za ulaznicu - humanitarna akcija zamjene čepova za ulaznice

Odvajate otpad, reciklirate ili možda kompostirate? Super, ali sada možete učiniti i još više!

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pridružila se humanitarnoj akciji Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

Cilj akcije je da se plastični čepovi od PET i tetrapak ambalaža prikupljaju i šalju u Udrugu, koja će u zamjenu za njih dobiti određena novčana sredstva kojima će kupiti skupe lijekove koji nisu na listi HZZO-a, a  potrebni su ovoj skupini oboljelih za liječenje.

Nacionalni park Krka želi dodatno motivirati sve zainteresirane da skupljaju čepove pa će svi oni koji u razdoblju od 15. lipnja do 15. prosinca prikupe 1 kilogram čepova,  po završetku tog roka, dobiti dvije besplatne ulaznice u Nacionalni park „Krka“.

Mogu se sakupljati različiti ambalažni čepovi, kao što su čepovi od boca ulja, omekšivača, pasta za zube i sl. Po završetku akcije sakupljena količina mijenjat će se za besplatne ulaznice, a detalji o samoj razmjeni bit će objavljeni na vrijeme.  

Pozivamo sve škole, vrtiće, firme, obitelji i sve zainteresirane da se pridruže ovoj hvale vrijednoj akciji kojom se brinemo za okoliš, pomažemo drugima i dijelimo besplatne izlete u Nacionalni park „Krka“.