Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  23.04.2019, 18:21h


Izložba „Krka puna detalja“ u povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje

U povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje, Fotoklub Šibenik i Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ organizirali su prigodnu izložbu fotografija „Krka puna detalja“ u Galeriji Matija u Šibeniku.

Suradnja Fotokluba Šibenik i Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ plodna je i tradicionalna, posebno prigodom obilježavanja važnih datuma u zaštiti prirode. U povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje, članovi kluba još su jednom prošetali uz Krku da bi okom svojih objektiva ulovili jedinstvene, posebne i očaravajuće detalje krške ljepotice.

Fotoklub Šibenik udruga je tehničke kulture koja ostvaruje programe na području fotografske djelatnosti, fotografskog stvaralaštva i fotografske tehnike. Osnovan je 1964. Tijekom pola stoljeća kontinuiranog i uspješnog djelovanja na području kreativnog fotografskog stvaralaštva članovi Fotokluba Šibenik svojim su fotografijama bilježili i povijest svoga grada i prezentirali ga na izložbama u zemlji i inozemstvu, dajući time znatan doprinos kulturnom životu Šibenika. Danas broji dvadesetak iskusnih fotoamatera i mladih entuzijasta, koji nastavljaju uspješnu i plodnu fotografsku tradiciju, s pedesetak što samostalnih što klupskih izložbi.

Osim izložbe program je dodatno obogatila klapa Skradinke dok su djeca iz Udruge Izvor ljubavi uživala u radionici namotavanja. Namotavanje (kviling, od engl. quilling) ili pravljenje filigrana od papira umijeće je savijanja papirnatih traka, koje se različito oblikuju i onda lijepe jedna za drugu.

Obilježavanjem Dana planeta Zemlje javnost se želi osvijestiti o opasnostima koje prijete životu na Zemlji te o potrebi zaštite okoliša i očuvanja biološke raznolikosti i povoljnih uvjeta za suživot čovjeka i prirode. Nagli razvoj industrije doveo je do porasta potrebe za energijom, odnosno do pojačanog korištenja fosilnih goriva i otpuštanja velike količine otrovnih tvari u zemlju i zrak. Svojim odgovornim ponašanjem svakodnevno možemo doprinijeti očuvanju biološke raznolikosti koju ostavljamo u zalog budućim  generacijama.

Prekrasne kadrove Krke možete pogledati u Galeriji Matija do 4. svibnja 2019.