Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Zvuci Krke – unplugged koncerti najboljih hrvatskih vokala uz glazbenu pratnju rijeke Krke

 

Neno Belan, Đani Stipaničev & Renata Sabljak, Radojka Šverko, Đani Maršan i Ivo Pattiera nastupit će na ovogodišnjim Zvucima Krke, glazbenoj manifestaciji koja se u sklopu Krkinog kulturnog ljeta održava na najljepšim pozornicama na obalama Krke. The sounds of the river počinju u Skradinu, gdje odjekuje pomamna buka Skradinskog buka, prelaze rijeku na kamenom mostu na Roškome slapu i završavaju u Drnišu, kroz koji teče najveći Krkin pritok, Čikola. Zvuci Krke – The Sounds of the River krenuli su 2011. kao Večeri uz Krku, manifestacija koja spaja prirodu i glazbu a namijenjena je prije svega lokalnom stanovništvu i njegovim gostima. Ulaz na sve koncerte bio je i ostao besplatan.

Ove godine koncertnu sezonu otvaraju Neno Belan i njegovi Fiumensi, 4. srpnja u Skradinu. Belanovski pop u glazbenim je krugovima naziv za jedinstveni izričaj toga Splićanina s riječkom adresom, a njegovi hitovi, od Đavola do „Rijeke snova“, evergreeni su hrvatske pop glazbe.

U intimnoj atmosferi Roškoga slapa, njegovih slapića i potočića i sjenovite kanjonske vegetacije, 19. srpnja snage će udružiti fantastični vokali: kazališna glumica i pjevačica Renata Sabljak i zvijezda domaćih rock-opera i mjuzikala Đani Stipaničev.

Radojka Šverko prvi put se pojavila na Splitskom festivalu 1970. s pjesmom "Kud plovi ovaj brod", za koju je tekst, pod pseudonimom Luka Juras, napisao veliki Arsen Dedić, Šibenčanin, čija je majka porijeklom iz Rupa. Svu raskoš svoga prepoznatljiva dubokog glasa Radojka Šverko pokazat će 26. srpnja na Roškom slapu.

U suton 7. kolovoza „prozor prema zalazu“ na Roškom slapu otvorit će poznati zadarski pjevač, skladatelj i diplomat Đani Maršan.

Zvuci Krke – The Sounds of the River završit će 23. kolovoza u Drnišu koncertom Ive Pattiere, šibenskog pjevača zabavne glazbe dalmatinskog izričaja, vrhunskog interpreta.