Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Lokalno stanovništvo

5. susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku


  18.04.2016, 10:21h

U subotu 9. travnja 2016. u 9 sati u Eko kampusu Puljane održan je 5. susret s lokalnim stanovništvom na kojem su nastavljeni razgovori s lokalnom zajednicom na užem i širem području Krke u cilju pripreme programa razvojnih projekta. Pobliže su predstavljeni preduvjeti za uspješnu aplikaciju projekata na EU fondove, detaljno se razgovaralo o potrebnoj dokumentaciji i načinu njenog prikupljanja. Na temelju dosadašnjih održanih susreta predstavljeni su i rezultati ostvareni u komunikaciji s lokalnim stanovništvom na zajedničkim radionicama.

Program razvojnih projekata u lokalnim zajednicama uz NP „Krka“ dio je dugoročne strategije kojom bi se kroz razvoj projekata u narednim godinama postiglo osnaživanje lokalnog gospodarstva i ruralnog razvoja u sklopu Natura 2000 područja te stvorili preduvjeti za dugoročni razvoj, zaštitu, edukaciju i opći boljitak.

Na 5. susretu detaljno je predstavljen EU Program ruralnog razvoja 2014.-2020. te je sakupljen izkaz zainteresiranosti za sudjelovanje u projektu. Lokalna zajednica pokazala je najviše zanimanja za mjeru 6 s naglaskom na razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja. Kao zaključak posebno je istaknuto zanimanje za edukaciju u smislu povećanja kvalitete proizvoda koje vodi k certificiranju, potrebi inovacije koje donosi nove proizvode te promociji zemljopisnog područja za stvaranje brenda.

O načinima poboljšanja gospodarske učinkovitosti nastavit će se razgovarati na 6. susretu koji će se održati u subotu, 14. svibnja 2016. u Eko kampusu Puljane.