Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  25.04.2014, 13:37h


Zelena čistka 2014.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pridružuje se ponovo globalnoj volonterskoj akciji Zelena čistka. Djelatnici Nacionalnog parka „Krka“ u suradnji s volonterima iz Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Jastrebovi“ Šibenik, volonterima iz Slovenskog kulturnog društva dr. France Prešeren Šibenik (sekcija Ljubitelji prirode Runolist) i lokalnim stanovništvom čistit će nelegalno odlagalište otpada između naselja Ključ i srednjovjekovne utvrde Ključica na rijeci Čikoli, nedaleko od granice Parka.

Akcija čišćenja održat će se u petak, 25. travnja 2014. u 9 sati. Kroz akciju Zelena čistka 2014. sanirat će se nelegalno odlagalište otpada površine oko 3 ha. Na odlagalištu se uglavnom nalazi sitni, srednji i krupni kućanski otpad, ali i ostaci građevinskog materijala.

 

Zelena čistka zajednička je jednodnevna akcija čišćenja nelegalnih odlagališta otpada i najveći volonterski ekoprojekt u Hrvatskoj, koji okuplja aktivne građane i organizacije, a dio je velike globalne akcije World cleanup, pokrenute 2008. Temelji se na buđenju svijesti o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje. 

 

Ljubazno pozivamo lokalno stanovništvo da se priključi Zelenoj čistki kako bismo zajedničkim trudom doprinijeli očuvanju čistog okoliša, koji je preduvjet za kvalitetan suživot čovjeka i prirode i zalog svim budućim generacijama. Važno je održavati okoliš čistim a otpad zbrinjavati na za to predviđenim mjestima.

 

Zajedno čuvajmo prirodu i okoliš!