Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  27.06.2014, 13:03h


Večeri uz Krku 2014.

U razdoblju od lipnja do rujna ove godine Javna ustanova “Nacionalni park Krka” organizira kulturni program pod nazivom “Večeri uz Krku”. Program obuhvaća razna događanja (koncerte, izložbe i predstave) kojima se obogaćuje turistička ponuda na pojedinim lokalitetima. Predviđeno je da se ta manifestacija odvija na Roškome slapu i Stinicama na Visovačkom jezeru, lokalitetima koji su inače slabije posjećeni, a da na Skradinskom buku bude postavljena izložba na temu očuvanja i zaštite vode.

U sklopu programa “Večeri uz Krku” u večernjim satima bit će održan niz koncerata domaćih, ali i međunarodnih glazbenih umjetnika. Ponovno ćemo ugostiti neke od izvođača koji su nastupili lani: Ibricu Jusića i domaći operni trio koji čine Nera Gojanović Kljajić, Martina Klarić i Gordana Pavić, uz novog izvođača, Krešimira Stražanca. Po prvi put nastupit će Zorica Konđa, u pratnji Joška Banova, ansambl Sudar i Marko Meštrović, ženska grupa The Frajle i, na kraju, mlada domaća klapa Adriaticum.

 

Osim glazbenih, predstavit ćemo i likovne umjetnike, čiji će radovi tri dana biti izloženi na Skradinskom buku. Radi se međunarodnim umjetnicima udruženim u asocijaciju Artist on Globe. Tema izložbe bit će voda.

 

Kabaret predstava Međuigre, s poznatim bosanskohercegovačkim glumcem Zijahom Sokolovićem, održat će se ispred upravne zgrade JU “NP Krka” u Šibeniku.

 

Ulaznicu za sva događanja posjetitelji će moći kupiti po promotivnoj cijeni.

 

Za žitelje Šibensko-kninske županije vrijedi godišnja ulaznica.

 

Nadamo se da će program “Večeri uz Krku” posjetiteljima dočarati, kroz bogata glazbena događanja u ambijentu očuvane prirode, ljepotu rijeke Krke i pojedinih lokaliteta Nacionalnog parka “Krka”.