Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  10.02.2015, 09:55h


U Drnišu održano predavanje „Burnum – 12 godina poslije“

Predavanje „Burnum – 12 godina poslije“ održano je u ponedjeljak, 9. veljače 2015. godine u ispostavi Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ u Drnišu za suradnike Parka i zainteresirano lokalno stanovništvo.

Predavanje je održao prof. dr. sc. Željko Miletić, koji se osvrnuo  na rezultate istraživanja arheološkog lokaliteta Burnum i mogućnosti budućeg razvoja arheološkog parka. Istraživanje lokaliteta Burnum realizirano je zahvaljujući višegodišnjoj uspješnoj suradnji Gradskog muzeja Drniš, Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru, Odjela za arheologiju Sveučilišta u Bologni i Javne ustanove „Nacionalni park Krka“.

Istom prigodom mr. sc. Zrinka Buljević iz Arheološkog muzeja u Splitu predstavila je knjigu Arheološka zbirka Burnum, koja sadrži fotografije i sažeti opis 370 artefakata stalnog postava arheološke zbirke u Puljanima. Autori knjige su Igor Borzić, Nenad Cambj, Miroslav Glavičić, Željko Miletić, Ivana Jadrić Kučan i Joško Zaninović. Promocija te knjige održana je u Šibeniku 23. siječnja 2015. u povodu 30. obljetnice proglašenja Nacionalnog parka „Krka“.