Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  02.06.2017, 14:38h


Svjetski dan zaštite okoliša

U nedjelju, 4. lipnja 2017. godine Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ na dječjem igralištu u Skradinu obilježila je Svjetski dan zaštite okoliša. Program obilježavanja uključuje igre, radionice i predstave za djecu.

Program je započeo u 17 sati predstavom „Priča koja drži vodu“ Udruge za rastjerivanje dosade Antuntun iz Samobora. Predstava je ekološko-edukativnog karaktera: u njoj se kroz igru i zabavu djeca educiraju o važnosti vode za planet Zemlju, ali i za zdravlje živih bića.

Potom se program nastavio brojnim igrama, poput koodbojke, poligona „fažolić“, potezanja konopa, skakanja u vreći i igre „križić – kružić“, nakon čega je slijedila predstava „Crvenkapica“ kazališne skupine Virko iz Šibenika.

Programu obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša pridružile su se i Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije, edukativnim predavanjem, i Eko udruga Krka Knin, ukrašavanjem kartonskih kutija za plastične čepove, koje će biti podijeljene institucijama u Skradinu.

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se 5. lipnja, na dan kada je 1972. godine u Stockholmu  održana konferencija Ujedinjenih naroda o ljudskom okolišu, na kojoj je usvojen Program Ujedinjenih naroda za okoliš (UNEP: United Nations Environmental Programme). 

Javna ustanova "Nacionalni park Krka" posebno zahvaljuje Hrvatskom herpetološkom društvu Hyla, Eko udruzi Krka iz Knina, DVD-u Skradin i Udruzi Srce kornatsko, Plivačkom klubu Šibenik, Hrvatskom kajakaškom savezu, JU Priroda ŠKŽ i Školi košarke Dražen Petrović na sudjelovanju.