Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  23.04.2014, 13:39h


Svjetski dan knjige i autorskih prava

Obilježavajući Svjetski dan knjige i autorskih prava, 23. travnja od 8 do 20 sati na štandu ispred Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić” Javna ustanova “Nacionalni park Krka” izložit će knjige u svojem izdanju, ukupno dvanaest naslova, i prodavati ih po akcijskoj cijeni od 10,00 kn po primjerku. Sredstvima prikupljenim u toj humanitarnoj akciji bit će kupljen reproduktor za slijepe i slabovidne osobe i darovan Knjižnici, koja posjeduje i računalo za slijepe i slabovidne.

Svjetski dan knjige i autorskih prava, proglašen na Glavnoj skupštini UNESCO-a 1995. godine, obilježava se 23. travnja kao simboličan datum u svjetskoj književnosti jer su toga dana 1616. umrli Miguel de Cervantes i William Shakespeare. Sama zamisao zasniva se na katalonskom običaju darivanja knjiga i ruža na dan sv. Jurja.

 

Javna ustanova “Nacionalni park Krka” rado se priključuje obilježavanju tog važnog svjetskog datuma prigodnom prodajom dvanaest svojih knjižnih izdanja po promotivnoj cijeni, kako bi ih učinila dostupnijim čitateljima i afirmirala ljubav prema knjizi i čitanju a istodobno pobudila i ljubav prema rijeci Krki i njenim stanovnicima, predstavnicima biljnog i životinjskog svijeta.

 

Kupnjom neke od ponuđenih knjiga, po simboličnoj cijeni od 10,00 kn, građani mogu sudjelovati u humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za reproduktora za slijepe i slabovidne osobe, koji bi bio darovan Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić”. Knjižnica posjeduje računalo za slijepe i slabovidne, a nabava reproduktora Plextalk PTN2, koji uz Daisy, podržava sve poznate audiozapise, obogatila bi uslugu koju Knjižnica pruža toj skupini korisnika.