Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  05.05.2014, 13:29h


Stigli prvi dobitnici nagradne igre “Ozeleni stablo”

Početkom ove godine na nekim od vodećih europskih turističkih sajmova predstavljena je prirodna i kulturna baština NP “Krka”, među ostalim i nagradnom igrom “Ozeleni stablo”, koja je inozemne posjetitelje trebala potaknuti da Nacionalni park “Krka” stave na listu odredišta koje bi rado posjetili u Hrvatskoj. U travnju su u Skradin stigli prvi posjetitelji koji su simbolično “ozelenili stablo” i tako ostvarili slobodan ulaz u Park.

Riječ je o predstavljanju NP “Krka” na vodećem turističkom sajmu Vakantiebeurs u Utrechtu u Nizozemskoj (14. – 19. siječnja), na kojem je predstavljena opća i kamping ponuda. Poznato je da su nizozemski turisti upravo oni koji preferiraju proljetnu i jesensku sezonu da bi posjetili Hrvatsku, pa tako i Nacionalni park “Krka”. Sljedeći vodeći turistički sajam za područje Španjolske bio je FITUR (22. – 26. siječnja). Španjolci, koji u novije vrijeme sve više putuju svijetom, pa tako i u našu zemlju, zbog svoje turističke sezone inozemna putovanja planiraju također u mjesecima izvan naše turističke špice.

 

Na obama sajmovima neobičnom nagradnom igrom “Ozeleni stablo” pokušali smo zainteresirati posjetitelje za Nacionalni park “Krka”, da ga stave na listu odredišta koje bi rado posjetili u Hrvatskoj, i očito smo u tome uspjeli. Posjetitelji su na lišću našeg neobičnog stabla mogli zabilježiti svoje podatke i tako sudjelovati u nagradnoj igri, tako da, ako dođu u skradinsku ispostavu NP “Krka”, mogu pronaći svoj list i zamijeniti ga za besplatnu ulaznicu u Park.

 

Dvanaestog travnja u NP “Krka” stigli su prvi posjetitelji sudionici nagradne igre “Ozeleni stablo”, Marta Navarro i Daniel Muñoz iz Španjolske, koji su na neobičnom stablu u našoj ispostavi u Skradinu pronašli svoje listove i zamijenili ih za besplatne ulaznice. Njihovo zadovoljstvo, uzbuđenje i doživljaj NP “Krka” bit će sigurno dobar promotor naše zemlje i našeg nacionalnog parka među njihovim prijateljima i obitelji, a možda i šire.