Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  19.05.2014, 13:17h


Promocija novog štanda Nacionalnog parka “Krka”

Javna ustanova “Nacionalni park Krka” za potrebe svoje promocije izradila je novi informativno-promotivni štand (info-pult). Koncept samog štanda usko je vezan za tematsku priču Nacionalnog parka “Krka” a pogodan je za unutarnju i vanjsku upotrebu. Štand je oblikovan snažnim formama, grafičkim elementima i motivima NP “Krka”.

Sastoji se od nekoliko elemenata koji mogu funkcionirati zasebno ili se koristiti kombinirano, prilagođavajući se prostoru i tipu prezentacije. U sklopu štanda izdvojena je i stolica nazvana “proširena stvarnost”, koja predstavlja škrinju, etnografski element čest u brojnim našim etno prezentacijama, podsjetnik na nekadašnja vremena kad se u njoj čuvalo blago dalmatinske kuće. Na škrinji su dva skulpturirana naslona, koja zajedno s njom čine stolice, na koje posjetitelji mogu sjesti i virtualno uživati u ljepotama NP “Krka” gledajući kratke tematske filmove kroz 3D naočale.

 

Posebno smo ponosni što je kompletan projekt ostvaren zajedničkim naporom “šibenskih snaga”: štand je dizajnirao mladi diplomirani dizajner Antonio Šunjerga a izradila ga je tvrtka Signal, u vlasništvu Tonija Mrvice.

 

Štand je diskretno predstavljen na Svjetski dan knjige, 23. travnja, ispred Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić” Šibenik, kada je pak naglasak bio na humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za kupnju reproduktora za slijepe i slabovidne osobe, korisnike Knjižnice. Ulogu prezentatora i informatora ponude Nacionalnog parka “Krka” promotivni tematski štand prvi put će odigrati 19. svibnja od 9 do 19 sati u Hotelu Olympia u Vodicama, gdje će, skupa s informativno-promotivnim materijalima o Parku, štand biti predstavljen gostima hotela i javnosti.