Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  15.12.2014, 14:38h


„Popunimo školske knjižnice“

 

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ od 2007. godine provodi projekt „Popunimo školske knjižnice”, kojim svake školske godine daruje jedno od svojih izdanja knjižnicama u školskim ustanovama Šibensko-kninske županije. Tom, sad već tradicionalnom akcijom, učenicina, našim sugrađanima, nastojimao približiti bioraznolikost Nacionalnog parka „Krka”, ali i njegovu kulturnu baštinu, kao vrijednosti koje svi zajedno moramo čuvati. Ovogodišnji izbor za dar školskim knjižnicama naše županije je multimedijalno izdanje, tj. DVD Nacionalnog parka „Krka“.

Od 2007. godine podijelili smo VHS kasete Nacionalnog parka „Krka“, Školjkaše ušća rijeke Krke, Skradin Ive Šprljana, Zbornik radova, Prirodoslovni vodič, Šišmiše Nacionalnog parka Krka i, lani, Vretenca Nacionalnog parka Krka. DVD Nacionalnog parka Krka sadrži devet filmova o lokacijama Nacionalnog parka „Krka“ u ukupnom trajanju od 53 minute. Naracija je na hrvatskom jeziku, dok su titlovi na engleskom, njemačkom i talijanskom. Vjerujemo da će kao ovogodišnji poklon učenici i njihovi mentori rado prihvatiti jer im ovaj ovaj DVD može poslužiti kao dodatno nastavno pomagalo u radu, ali i za prezentacije na različitim natjecanjima na kojima će sudjelovati.

Nadamo se da će ovogodišnje izdanje u djeci potaknuti ljubav prema rijeci Krki i Nacionalnom parku „Krka” i probuditi u njima svijest o potrebi čuvanja okoliša i za buduće generacije.