Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  29.01.2018, 07:15h


Počinje edukativna emisja za djecu Gle, Krka! na RTL Kockici

 

Po čemu je poseban Nacionalni park „Krka“? Ako ga još niste imali priliku posjetiti, Miro, Maša i Dorian pomoći će vam da to saznate u novoj edukativnoj emisiji Gle, Krka!, koja je od 29. siječnja 2018. na rasporedu na RTL Kockici, svakog dana od ponedjeljka do petka u 14:50.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i popularni hrvatski dječji kanal RTL Kockica pripremili su deset zabavnih obrazovnih emisija za djecu, od kojih svaka tematizira jedan dio bogate prirodne i kulturnopovijesne baštine Parka.

Što je to nacionalni park, a što sedra? Koje biljke i životinje žive na području Nacionalnog parka „Krka“ i koji je jedini sisavac koji može letjeti? Gdje se nalaze  Bilušića buk i Manojlovački slapovi i što se krije u Oziđanoj pećini? Zašto toliko ljudi posjećuje Visovac i manastir Krka i mogu li se na Roškom slapu vidjeti vile? Odgovore će za vas potražiti simpatični Miro i radoznala djeca Maša i Dorian, koji razgovaraju sa stručnim djelatnicima Nacionalnog parka „Krka“ dok šetaju bajkovitim krajolicima u očuvanoj prirodi.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ veliku pažnju posvećuje edukaciji, odnosno odgojno-obrazovnoj ulozi zaštićenog područja, posebno kada se radi o djeci i mladima. Svijest o važnosti zaštite okoliša  i razvijanje senzibiliteta prema prirodi treba graditi kod najmlađih članova zajednice jer su upravo oni najbolji promotori pozitivnih ekoloških poruka u svojoj užoj i široj okolini. Zato će i emisija Gle, Krka! sigurno biti informativna i zanimljiva brojnim malim „kockićima“, ali i povod da pozovu svoje obitelji u obilazak Krke u kojem će oni sami kao pravi vodiči pokazati sve novo što su naučili.

Najavni spot za Gle, Krka! pogledajte ovdje.