Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  18.05.2017, 12:35h


Taste the Mediterranean

Na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Šibenika Željko Burić, direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole, ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ Krešimir Šakić, projekt-direktorica festivala Taste the Mediterranean Ingrid Badurina Danielsson i vlasnik primoštenskog restorana Mediteran Davor Perkov predstavili su program festivala Taste the Mediterranean, koji će se održati od 1. do 4. lipnja 2017.

Okusi Mediteran! festival je koji predstavlja mediteransku prehranu i suvremene enološke i gastronomske tečevine, te Šibenik i Šibensko-kninsku županiju kroz brendiranje lokalne gastronomske ponude promovira kao poželjne gastronomske destinacije.

U ovogodišnji program uključilo se deset šibenskih restorana i konoba, koji će za vrijeme Festivala posluživati lokalna mediteranska jela i vina s prigodnim cijenama, a bit će prepoznati po plavo-bijelim balonima s natpisom Taste the Mediterranean. U četiri festivalska dana u Šibeniku će se održati mnoštvo zanimljivih radionica i kulinarskih i slastičarskih prezentacija otvorenih za javnost.

Festival Okusi Mediteran! širi se i na druge lokacije: Marinu Betina, Primošten, Nacionalni park „Kornati“, ali i Nacionalni park „Krka“, točnije Roški slap i manastir Krka. Prvoga dana Festivala, u manastiru Krka slavna WSET sommelierka Mira Šemić vodit će degustaciju vrhunskih vina, dok će se idući dan na Roškom slapu održati cooking show Chefa Ippeija Uemure, majstora japanske kuhinje.

Javna ustanova 'Nacionalni park Krka' ponosan je partner u ovom projektu. I sami dio mediteranskog kruga, kroz brojne susrete, radionice i manifestacije potičemo lokalnu proizvodnju i gastronomiju, prije svega autohtonih proizvoda s krškog područja koje su oblikovale rijeke Krka i Čikola. Taste the Mediterranean prigoda je da posjetiteljima NP 'Krka' ponudimo vrhunski gastronomski doživljaj na uzvodnim, slabije posjećenim dijelovima Nacionalnog parka, a jednako neodoljivim: Roškom slapu i manastiru Krka,“ kazao je ravnatelj JU „NP Krka“ mr. sc. Krešimir Šakić.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, Hrvatske turističke zajednice, Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije, Turističke zajednice grada Šibenika i Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.

Za detaljan program festivala posjetite http://www.tastethemediterranean.eu/.