Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  01.12.2014, 13:31h


Održan 2. Susret tradicijskih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku

 

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“, u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode, konzorcijem AVALON Foundation iz Nizozemske, ÖKL-om iz Austrije i Ecologicom iz Zagreba, te Udruženjem obrtnika i Udrugom Bagatin iz Šibenika, organizirala je 2. Susret tradicijskih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku. Susret se održao u subotu, 29. studenoga 2014. u kongresnoj dvorani Centra Puljani u Nacionalnom parku „Krka“.

Održane su sljedeće radionice:

10:00 – 13:30  Dobre prakse suradnje javnih ustanova za zaštitu prirode i poljoprivrednika, voditelj: Wolfgang Suske, Austrija

14:00 – 16:00  Praktični primjeri uspješne suradnje Udruženja obrtnika i Udruge Bagatin iz Šibenika, voditelji: Vlasta Mesić i Denis Škugor

Cilj radionice “Dobre prakse suradnje javnih ustanova za zaštitu prirode i poljoprivrednika” bio je pokazati primjere dobre suradnje između europskih javnih ustanova koje upravljaju zaštićenim područjima prirode i poljoprivrednika. Radionica u sklopu predavanja uključila je osmišljavanje, brendiranje i prodaju proizvoda baziranih na prirodnim vrijednostima zaštićenih područja prirode, korištenje mjera ruralnog razvoja i slično. Osmišljeni su dobri i poticajni primjeri razvoja lokalnog gospodarstva.

Drugi dio radionice pokazao je praktične primjere uspješne suradnje na lokalnoj razini, Udruženja obrtnika s tradicionalnim i umjetničkim obrtima, prilikom izlazaka na sajmove i plasiranja proizvoda, odnosno organizacije manifestacija u cilju promicanja određenih djelatnosti.

Radionice su bile namijenjene poljoprivrednicima i gospodarstvenicima uz Krku, djelatnicima javnih ustanova za zaštitu prirode i županijskim javnim ustanovama.