Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  20.03.2014, 13:49h


Obilježavanje Svjetskog dana voda

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i ove će godine obilježiti Svjetski dan voda (22. ožujka), predstavom HaHa2O u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku 20. ožujka 2014.

Svjetski dan voda svake se godine obilježava 22. ožujka kako bi se skrenula pozornost na važnost slatkih voda i podržalo održivo upravljanje slatkovodnim resursima. Voda pokriva 70% Zemljine površine. Resursi pitke vode u cijelom svijetu ugroženi su, ne samo zbog prekomjernog korištenja i neodgovarajućeg upravljanja, nego i zbog povećanog zagađenja okoliša.

 

HaHa2O koprodukcijska je predstava Kazališta Moruzgva i Tvornice lutaka iz Zagreba koja metaforički, kroz prijateljstvo neobične djevojčice s kapljicom vode, progovara o ekologiji i samoći duha. Suvremeni način života ubrzava ili preskače osnovne faze odrastanja djece, koja, zatrpana novom tehnologijom, više nemaju vremena za igru. Predstava nas pokušava podsjetiti na to kako je ponekad teško biti dijete i koliko je malo truda i svijesti potrebno da bismo uljepšali svijet oko nas. Zamišljena je kao svojevrsan minimjuzikl, a namijenjena je djeci od četiri do jedanaest godina.

 

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana voda, 21. ožujka u ispostavi JU „Nacionalni park Krka“ u Skradinu održat će se ekoradionica na temu voda s djecom dječjeg vrtića Osmijeh, prvog ekovrtića u Šibeniku.

 

Zahvaljujući svojim sedrenim slapovima, Krka je prirodni krški fenomen s izuzetnom bioraznolikošću. Na nama je važna uloga da je, kao takvu, očuvamo za generacije koje dolaze.

 

Četrdeset stanovnika koji dođu u Upravu Parka u četvrtak, 20. ožujka 2014. od 7 do 15 sati dobit će po dvije besplatne ulaznice za predstavu.