Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  03.10.2014, 13:26h


Nacionalni park „Krka“ obilježava Svjetski dan životinja

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ 3. listopada obilježila je Dan zaštite životinja na Pedijatrijskom odjelu Opće bolnice „Hrvatski ponos“ u Kninu. Svjetski dan životinja, 4. listopada, obilježava se još od 1931. Nacionalni park priključio se globalnoj zajednici u obilježavanju datuma kojemu je cilj podizanje svijesti o problemima životinja i njihovoj ugroženosti.

Prošle godine za proslavu Dana zaštite životinja odabran je Odjel pedijatrije Opće bolnice Šibensko-kninske županije, što se pokazalo kao pun pogodak jer smo razveselili djecu koja tog dana bar na trenutak nisu mislila samo o svojoj bolesti. Zato smo odlučili da ćemo i ovogodišnji Dan životinja obilježiti na sličan način, ovaj put u Općoj bolnici „Hrvatski ponos“ u Kninu. Na našu sreću, broj malih bolesnika bio je malen a njihove dijagnoze dopuštale su im uživanje u našim radionicama i u zvukovima violina i flauta kojima su kostimirani glumci iz Kazališne udruge „Virko“ iz Šibenika razveselili prostor Odjela. Šišmiš, vidra i čovječja ribica samo su neki od likova životinja u koje su se kostimirali mali glumci te družine, ali i zaposlenici Nacionalnog parka „Krka“. Te su likove mali bolesnici mogli dobiti na privremenu uspomenu u obliku tetovaže, koju je za njih izradila Udruga Okea.

 

Tonči Restović, ravnatelj Javne ustanove „NP Krka” dr. med. Antoneli Karačić, ravnateljici kninske bolnice, uručio je, u prisutnosti dr. med. Nade Kljajić, voditeljice Odjela pedijatrije, prigodne darove, igračke, TV-uređaj i digitalne prijamnike za bolničke televizore, kao trajnu uspomenu na posjet tom odjelu. Maleni pacijenti koji su na liječenju na tom odjelu, ali i oni koji su se tamo zatekli toga dana, zbog pregleda, dobili su na dar slikovnice, bojanke, bojice i druge lijepe poklone, s puno dobrih želja za brzo ozdravljenje. Dobar osjećaj koji je pratio djelatnike Parka još dugo nakon tog posjeta zasigurno će biti sjajna motivacija da se takve akcije ponove.