Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  11.06.2014, 13:05h


Nastavak akcije “Posadi stablo”

Akcija “Posadi stablo” započeta u ožujku 2014. u suradnji s Hrvatskim šumama i hotelskom tvrtkom Solaris Beach Resort nastavlja se dalje kroz niz zanimljivih mjesečnih aktivnosti.

Jedna od akcija održana je 4. lipnja u Solaris Beach Resort, u prostoru dječjeg hotela Andrija, kad su djelatnici Javne ustanove "Nacionalni park Krka” zajednički s djecom iz Dječjeg vrtića Osmijeh, ekovrtića sa Šubićevca, oslikavali prve zastavice-označivače stabala. Drvene zastavice djeca su učinila šarenim i veselim baš onako kako samo to ona znaju. Planirano je da se akciji priključe i djece iz ostalih ekovrtića i ekoškola na području Šibensko-kninske županije.

 

Projekt je prvi put predstavljen posjetiteljima na turističkim sajmovima u Beču i Münchenu. Zamišljen je tako da se svatko zainteresiran za sudjelovanje u akciji mogao prijaviti i dati svoje podatke i na taj način “posaditi” jedno stablo. Pritom je automatski ušao u izbor za besplatni vikend-aranžman u Solarisu i izlet u Nacionalni park “Krka” dok bude trajala akcija pošumljavanja. Nakon tih sajmova za sudjelovanja u projektu moglo se prijaviti preko on-line formulara na stranicama Nacionalnog parka “Krka” i hotelske tvrtke Solaris Beach Resort.

 

Prva sretna dobitnica izvučena na nagradnom izvlačenju je Angelika Krause iz Beča a djeca iz DV Osmijeh donijela su sreću i Zari Afgas, također iz Beča. Vjerujemo da će dobitnice uživati u osvojenim nagradama i da će ujedno aktivno sudjelovati u akciji pošumljavanja opožarenih površina na području Lozovca, u blizini Nacionalnog parka “Krka”.